ΤΟΠΙΚΑ

Φυλάκιση ενός έτους για λαθρεμπορία καπνού

φυλάκιση-ενός-έτους-για-λαθρεμπορία-κ-43568

Ποινή φυλάκισης ενός έτους με τριετή αναστολή και εφέσιμη επέβαλε προχθές το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε 27χρονο Βολιώτη, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για το αδίκημα της λαθρεμπορίας καπνού.

Ο κατηγορούμενος τον Μάρτιο του 2016 είχε συλληφθεί για κατοχή 112 πακέτα τσιγάρων που δεν είχαν την ειδική ένσημη ταινία φορολόγησης, και με τη διακίνησή τους το δημόσιο είχε ζημιωθεί με το ποσό των 2.465 ευρώ.

Ο κατηγορούμενος δεν παραβρέθηκε στο δικαστήριο και καταδικάστηκε ερήμην.

Εξάλλου, καταδικαστική ήταν η απόφαση του Μονομελούς και για υπόθεση κλοπής φορτηγού που συνέβη τον Μάρτιο του 2013. Το δικαστήριο έκρινε ένοχο 53χρονο ημεδαπό, ο οποίος δεν παραβρέθηκε στο δικαστήριο και καταδικάστηκε ερήμην σε ποινή φυλάκισης ενός έτους με τριετή αναστολή εφέσιμη.

Από την ακροαματική διαδικασία προέκυψε ότι ο κατηγορούμενος ήταν ο δράστης της κλοπής, καθώς το φορτηγό που είχε κλαπεί είχε εντοπιστεί στο Διδυμότειχο με άλλες πινακίδες, οι οποίες ήταν στο όνομα του κατηγορουμένου.

Το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου επέβαλε προχθές ποινή φυλάκισης και σε ζευγάρι εμπόρων από την ευρύτερη περιοχή του Αλμυρού, για υπερημερία αγροτικών προϊόντων.

Το δικαστήριο καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης δεκαπέντε μηνών τον άνδρα (βαρυνόταν επιπλέον με την κατηγορία της πλαστογραφίας μετά χρήσεως) και ενός έτους τη γυναίκα, και επέβαλε χρηματική ποινή 1.000 ευρώ με τριετή αναστολή. Όπως διαπιστώθηκε, το ζευγάρι είχε προμηθευτεί αγροτικά προϊόντα από δύο παραγωγούς και δεν είχε καταβάλει το αντίτιμο.

Τέλος, το δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης οχτώ μηνών σε 39χρονο ημεδαπό, νομικό εκπρόσωπο εταιρείας, για μη καταβολή δεδουλευμένων σε έξι εργαζόμενους, για το διάστημα από τον Φεβρουάριο μέχρι και τον Μάιο του 2016.

Κ. Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου