ΤΟΠΙΚΑ

Ανακοίνωση της Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας Μαγνησίας

ανακοίνωση-της-περιβαλλοντικής-πρωτ-43779

Στις επιπτώσεις από την καύση σκουπιδιών και την πιθανή διάχυση τοξικών ουσιών στην ατμόσφαιρα αναφέρεται η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας σε χθεσινή ανακοίνωσή της.

Απέναντι στο επιχείρημα του κλεισίματος του εργοστασίου, της απώλειας θέσεων εργασίας και του πλήγματος που θα δεχθεί η τοπική οικονομία, αντιπαραβάλλει τους ισχυρισμούς της σχετικά με τα νοσήλια, την αγροτική οικονομία, το real estate, το Πανεπιστήμιο, τον τουρισμό.

«Όσοι τάσσονται υπέρ της καύσης σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ, προβάλλουν το επιχείρημα ότι, αν κλείσει το εργοστάσιο, θα πληγεί η τοπική οικονομία. Είναι γεγονός ότι κάθε παραγωγική δραστηριότητα, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για μια μεγάλη βιομηχανία, έχει θετική επίδραση στην τοπική οικονομία και γενικότερα. Η αποβιομηχάνιση του Βόλου είναι ένα πλήγμα για την οικονομία και τους ίδιους τους πολίτες. Όμως η λειτουργία τέτοιων μονάδων πρέπει να συνδέεται με τέτοιους κανόνες, ώστε να μην προσφέρουν ένα και η κοινωνία να χάνει πέντε», αναφέρει μεταξύ άλλων και καταλήγει:

«Εάν λοιπόν βάλει κανείς στη ζυγαριά τη συνεισφορά του εργοστασίου της ΑΓΕΤ στην τοπική οικονομία και τις συνέπειες από την επιμονή της να καίει σκουπίδια, με μοναδικό γνώμονα το κέρδος, ας αποφασίσει αν θα είναι με τους άνευ όρων υπερασπιστές του εργοστασίου ή με την κοινωνία», καταλήγει η ανακοίνωση.

Στην Εισαγγελία Βόλου

Στο μεταξύ, ακρόαση από τον εισαγγελέα υπηρεσίας ζήτησαν χθες τρία μέλη της Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας Μαγνησίας, και συγκεκριμένα οι Κώστας Βολιώτης, Τάκης Κολώνας και Στέλιος Λημνιός.

Τα τρία μέλη της Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας Μαγνησίας, που με αφορμή το μπλόκο σε φορτίο της ΑΓΕΤ το Σάββατο 31 Μαρτίου στα Αστέρια Αγριάς είναι κατηγορούμενα για παρακώλυση συγκοινωνιών, ζήτησαν από την Εισαγγελία Βόλου τα συνοδευτικά έγγραφα του φορτίου που μετέφερε το φορτηγό.

Ο κ. Λημνιός είπε ότι τόσο το Τελωνείο Βόλου όσο και η Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας αρνήθηκαν να δώσουν τα παραστατικά, επικαλούμενοι το απόρρητο.

Τα μέλη της Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας θα καταθέσουν σχετική αίτηση στην Εισαγγελία Βόλου, η οποία θα την εξετάσει στο πλαίσιο της διενεργούμενης προκαταρκτικής εξέτασης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου