ΤΟΠΙΚΑ

Κινητοποίηση της Επιτροπής Ειρήνης Βόλου την Κυριακή στην παραλία

κινητοποίηση-της-επιτροπής-ειρήνης-β-43856

Κινητοποίηση ενάντια στις επιθέσεις στη Συρία και της πιθανής εμπλοκής της Ελλάδος σε αυτές διοργανώνει η Επιτροπή Ειρήνης Βόλου μεθαύριο Κυριακή 22 Απριλίου, στις 7.30 το απόγευμα, στην παραλία του Βόλου, μπροστά από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Στην εκδήλωση έχουν δηλώσει ως τώρα συμμετοχή άλλα 11 Σωματεία και Σύλλογοι, και ομιλητής στην εκδήλωση θα είναι το μέλος της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη, Χρήστος Μαργανέλης.

Οπως επεσήμανε χαρακτηριστικά η πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Βόλου, Εύη Γάκου σε σημερινή συνέντευξη Τύπου, “με την ομιλία και τη συζήτηση που θα ακολουθήσει θέλουμε να αναδείξουμε και να επισημάνουμε τους νέους ακόμη πιο σοβαρούς κινδύνους για τον ελληνικό λαό και όλους τους λαούς της περιοχής, εξαιτίας της όξυνσης των αντιθέσεων -ανταγωνισμών ανάμεσα στις αντιμαχόμενες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις και τις συμμαχίες”.

Και πρόσθεσε: “Εμείς δεν λέμε ότι είναι ο “ανθρωπισμός”, ούτε η “τρομοκρατία” που κινούν τέτοιες στρατιωτικές δυνάμεις σε αυτή τη μεγάλη γεωστρατηγικής -οικονομικής σημασίας περιοχή. Είναι το ανηλεές κυνηγητό για το μοίρασμα αγορών, ενίσχυση της θέσης της μιας δύναμης έναντι της άλλης, το πλιάτσικο όλων των πλουτοπαραγωγικών πόρων και η διασφάλιση των δρόμων μεταφοράς στα μέτρα και τις επιδιώξεις της κάθε πλευράς”.

Η πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης τόνισε πως “είναι βαθειά η εμπλοκή και η συμμετοχή της Ελλάδας στις ιμπεριαλιστικές αντιπαραθέσεις, που σήμερα περνούν σε νέα φάση, με πιθανότητα γενίκευσης” και κάλεσε τους πολίτες να μην μείνουν απαθείς μπροστά στις εξελίξεις, να βρίσκονται σε επαγρύπνηση και να παλέψουν για το κλείσιμο των βάσεων που σήμερα στη χώρα μας φτάνουν τις 14, καθώς και ενάντια στην εμπλοκή της Ελλάδας στις επιθέσεις στη Συρία.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου