ΤΟΠΙΚΑ

Αναβαθμίζεται το Κολυμβητήριο Ν. Ιωνίας

αναβαθμίζεται-το-κολυμβητήριο-ν-ιωνί-44145

Το Κολυμβητήριο Ν. Ιωνίας επέλεξε ο Δήμος Βόλου ως το δημόσιο κτίριο στο οποίο θα γίνουν παρεμβάσεις για την ενεργειακή αναβάθμισή του, με χρηματοδότηση που θα διεκδικηθεί μέσω του επιχειρησιακού προγράμματος ΥΜΕΠΕΡΑΑ (Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη). Πρόκειται για μία από τις προτάσεις που αναμένεται να εγκριθούν από το Δημοτικό Συμβούλιο στην επικείμενη συνεδρίασή του. Οι άλλες δύο αφορούν στην πρόταση χρηματοδότησης που θα κατατεθεί στο Υπουργείο Εργασίας για τη συνέχιση του ΤΕΒΑ (Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς Απόρους) και για την αγορά μηχανημάτων έργου μέσω του προγράμματος «Φιλόδημος».

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Ανάπτυξης, Θάνο Θεοδώρου, ο δήμος πρόκειται να καταθέσει πρόταση χρηματοδότησης μέσω ΥΜΕΠΕΡΑΑ για την ενεργειακή αναβάθμιση-εξοικονόμηση ενέργειας και αξιοποίηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στο Κολυμβητήριο Ν. Ιωνίας.

Πρόκειται για πρόγραμμα που μπορεί να χρηματοδοτήσει παρεμβάσεις έως και τρία εκατ. ευρώ. Για το Κολυμβητήριο Ν. Ιωνίας προβλέπονται μια σειρά εργασιών, όπως μονώσεις, αλλαγή κουφωμάτων και αλλαγή πηγής ενέργειας. Η πρόταση θα πρέπει να υποβληθεί έως τις 2 Μαΐου.

Εξάλλου, θα διεκδικηθεί χρηματοδότηση ύψους 3.538.000 ευρώ μέσα από πρόταση που θα κατατεθεί στο Υπουργείο Εργασίας για τη συνέχιση και την περίοδο 2018-2019 του προγράμματος ΤΕΒΑ. Η πρόταση θα υποβληθεί έως τις 4 Μαΐου. Το πρόγραμμα εφόσον εγκριθεί θα «τρέξει» για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στον Δήμο Βόλου. Η πρώτη ήταν με τρόφιμα που διανεμήθηκαν απευθείας από το υπουργείο μέσω των δήμων στους απόρους, και στη συνέχεια τη σκυτάλη παρέλαβαν οι δήμοι.

Στο μεταξύ, μέσω του προγράμματος «Φιλόδημος», ο Δήμος Βόλου πρόκειται να αγοράσει μηχανήματα έργου. Βάσει πληθυσμού υπάρχουν εξασφαλισμένα κονδύλια ύψους 280.000 ευρώ για τον Δήμο Βόλου, ο οποίος θα προμηθευτεί δύο καλαθοφόρα 12 και 20 μέτρων αντίστοιχα, έναν αμμοκαθαριστή για τις παραλίες και δύο εξαρτήματα (αλατιέρα και λεπίδα) που θα «κουμπώνουν» πάνω σε οχήματα για τις ανάγκες αποχιονισμού μέσα στην πόλη.

Μέσω «Φιλόδημου» υπάρχει επίσης εξασφαλισμένη χρηματοδότηση 718.000 ευρώ για επισκευές σε σχολικά κτίρια και 310.000 ευρώ για παιδικές χαρές.

Όπως εξήγησε ο κ. Θεοδώρου, μέσω του Φιλόδημου θα χρηματοδοτηθούν επισκευές σε σχολεία οι οποίες είναι επιλέξιμες μέσω του προγράμματος, και οι εργασίες για μονώσεις και κουφώματα θα καλυφθούν μέσω του τεχνικού προγράμματος του δήμου, ενώ για τις παιδικές χαρές παρεμβάσεις θα χρηματοδοτηθούν από το πρόγραμμα εντός του Βόλου, και μέσω του τεχνικού προγράμματος στις δημοτικές ενότητες.

Πινακοθήκη το κτίριο Αδαμόπουλου

Νέο στέκι πολιτισμού στην οικία Αδαμόπουλου, στη συμβολή των οδών Αντωνοπούλου και Τάκη Οικονομάκη, ετοιμάζεται να δημιουργήσει ο Δήμος Βόλου.

Θα καταθέσει πρόταση στο «Πράσινο Ταμείο», σε πρόγραμμα «Αστικής Αναζωογόνησης» που αναμένεται να «ανοίξει» εντός του Μαΐου, για τη μετατροπή του κτιρίου Αδαμόπουλου σε πινακοθήκη, όπου μπορούν να φιλοξενούνται περιοδικές και μόνιμες εκθέσεις, αλλά και να λειτουργεί ως νέο κέντρο πολιτισμού στην πόλη.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου