ΤΟΠΙΚΑ

Μαθητές στην αστυνομία

μαθητές-στην-αστυνομία-45210

Την Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας και τη μόνιμη έκθεση αστυνομικών κειμηλίων επισκέφθηκαν προχθές οι μαθητές του 5ου και 11ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Ιωνίας, συνοδευόμενοι από τις δασκάλες τους Αικατερίνη Τσοπουρίδου και Αικατερίνη Κραβαρίτου.

Τους υποδέχτηκαν η υπαστυνόμος Β’ κ. Κουτσοκέρα Μαρία και ο διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Βόλου, αστυνομικός διευθυντής κ. Αλεξάκης Μιλτιάδης.

Παρακολούθησαν αρχικά μια σύντομη ταινία για το πολύπλευρο και σημαντικό έργο της αστυνομίας και κατόπιν μια εμπεριστατωμένη παρουσίαση για τον ρόλο της αστυνομικής παρουσίας στη σύγχρονη κοινωνία. Γνώρισαν τον αστυνομικό διευθυντή κ. Καραΐσκο Βασίλειο, μίλησαν με δικυκλιστές της ομάδας ΔΙΑΣ και ενθουσιάστηκαν από την επίδειξη με αστυνομικό σκύλο που τους παρουσίασε ο αρχιφύλακας Νικόλαος Καλανδαρίδης!

Ύστερα, χωρισμένοι σε δύο ομάδες, ξεναγήθηκαν τόσο στους χώρους των προθηκών όσο και της αίθουσας όπου έχει διαμορφωθεί ένα μίνι αστυνομικό μουσείο. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία με την καθοδήγηση του αρχιφύλακα Μανόλη Τιμολέοντα να γνωρίσουν από κοντά στολές σήματα, πηλίκια, περίστροφα φωτογραφίες και άλλα αντικείμενα από την πολυετή ιστορία της Ελληνικής Χωροφυλακής και της Αστυνομίας Πόλεων, μέχρι τη σημερινή Ελληνική Αστυνομία.

Στη συνέχεια επισκέφτηκαν το τμήμα δακτυλικών αποτυπωμάτων, είδαν τις αίθουσες ανακρίσεων με το τζάμι-καθρέφτη, και άλλους χώρους από τους οποίους τα παιδιά έμειναν εκστασιασμένα!

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου