ΤΟΠΙΚΑ

Πορεία ενάντια στον πόλεμο στη Συρία

πορεία-ενάντια-στον-πόλεμο-στη-συρία-45223

Συγκέντρωση και πορεία ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στη Συρία πραγματοποίησαν φοιτητές και μαθητές στον Βόλο, μετά από κάλεσμα του Φοιτητικού Συλλόγου Γεωπονίας Φυτικής Παραγωγής.

Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Ελευθερίας όπου πραγματοποιήθηκε ομιλία από τον πρόεδρο του φοιτητικού συλλόγου, Ηλιάδη Παναγιώτη. Στη συνέχεια ακολούθησε δυναμική πορεία στους δρόμους της πόλης, η οποία κατέληξε στο 1ο και το 3ο Λύκειο Βόλου, όπου πραγματοποιήθηκε μαζική παρέμβαση και κάλεσμα για συμμετοχή των μαθητών στο συλλαλητήριο των σωματείων στην πλατεία Πανεπιστημίου. Κατά τη διάρκεια της πορείας μοιράστηκε το ψήφισμα του Συλλόγου στους πολίτες του Βόλου και πετάχτηκαν τρικάκια.

Στο ψήφισμα αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι οι φοιτητές «δεν θα μείνουμε θεατές στη σφαγή ενός λαού και στην επικίνδυνη εμπλοκή της χώρας μας στο μακελειό! Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αναλαμβάνει εγκληματικές ευθύνες, συμμετέχοντας στην πολεμική εμπλοκή, αποτελώντας τον σημαιοφόρο των σχεδίων ΗΠΑ-ΝΑΤΟ στην περιοχή. Για να διεκδικήσουν τα εγχώρια μονοπώλια μερίδιο από τη λεία και τις αγορές, για να κερδίσουν ανταλλάγματα από τους φονιάδες των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ δεν διστάζουν μπροστά σε τίποτα! Η κυβέρνηση μετατρέπει τη χώρα μας σε ένα απέραντο πολεμικό ορμητήριο με βάσεις όπως η Σούδα, συμμετέχει σε νατοϊκές στρατιωτικές ασκήσεις που συνιστούν πρόβα πολέμου, πετσοκόβει τη χρηματοδότηση για την Παιδεία και τις ανάγκες της νεολαίας για να δίνει δισεκατομμύρια για τα δολοφονικά σχέδια του ΝΑΤΟ στην περιοχή».

Εξάλλου με δεύτερο ψήφισμα το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών καταγγέλλει «την απαράδεκτη τιμωρία Έλληνα φαντάρου, πρώην προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων στο ΕΚΕΒΕ Αλ. Φλέμινγκ, επειδή μίλησε σε αντιπολεμικό συλλαλητήριο. Το παράπτωμά του ήταν ότι εξέφρασε δημόσια την αντίθεσή του στην εμπλοκή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε σχέδια, που καμία σχέση δεν έχουν με τα συμφέροντα του ελληνικού λαού και την άμυνα της χώρας.

Ο φαντάρος διώκεται επειδή ανέδειξε ότι καθήκον των στρατευμένων είναι να υπερασπίζονται την εδαφική ακεραιότητα της χώρας και όχι να συμμετέχουν στους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και της ΕΕ για την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων. Αυτοί οι σχεδιασμοί είναι που απειλούν με νέα επέμβαση στη Συρία και γενικευμένο ιμπεριαλιστικό πόλεμο».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου