ΤΟΠΙΚΑ

«Φθινοπωρινό» τοπίο στη Μαγνησία

φθινοπωρινό-τοπίο-στη-μαγνησία-46423

«Φθινοπωρινό» διάλειμμα στην ανοιξιάτικη, κατά τα άλλα, διάθεση του καιρού, είναι οι συνθήκες που θα επικρατήσουν μέχρι το τέλος της εβδομάδας στη Μαγνησία, με κύρια χαρακτηριστικά τις συννεφιές, τις βροχές, τη σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας και τη μεταφορά σκόνης από την Αφρική.

Η μουντή εικόνα του καιρού θα διατηρηθεί και στις επμενες μέρες, σύμφωνα με την πρόβλεψη του Θεοφάνη Τακούδη, υπεύθυνου του μετεωρολογικού σταθμού «Αλέξανδρος Τακούδης», ο οποίος ανέφερε επίσης ότι θα υπάρξουν εναλλαγές συννεφιάς και ηλιοφάνειας. Στο Πήλιο, εξάλλου, αναμένονται ασθενείς βροχοπτώσεις σήμερα για μικρό χρονικό διάστημα.

Η αλλαγή του καιρού αναμένεται να συνεχιστεί μέχρι το τέλος της εβδομάδας, ενώ από την Παρασκευή μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου θα σημειωθούν βροχές στη Μαγνησία και πτώση της θερμοκρασίας, λόγω των βοριάδων που θα συμπληρώσουν το σκηνικό.

Μέχρι αύριο Πέμπτη η θερμοκρασία θα κυμανθεί γύρω στους 20 με 22 βαθμούς Κελσίου, ενώ την Παρασκευή και το Σάββατο ο υδράργυρος θα υποχωρήσει και θα φτάσει τους 18 βαθμούς, ως προς τις μέγιστες τιμές.

Η διάθεση του καιρού αλλάζει και πάλι από το μεσημέρι του Σαββάτου, με την ηλιοφάνεια να επανέρχεται και τη θερμοκρασία να παρουσιάζει εκ νέου άνοδο.

Οσο για το φαινόμενο της μεταφοράς σκόνης από τη Σαχάρα, ο κ. Τακούδης υπογράμμισε ότι οφείλεται «στο νότιο ρεύμα και την ανύψωση σκόνης από τη Σαχάρα, που σιγά σιγά φτάνει σε μας, αλλά τις τελευταίες μέρες υπάρχει πολύ λίγη έως καθόλου σκόνη σε κάποιες περιοχές». Ο ίδιος επεσήμανε, ωστόσο, ότι δεν υπάρχει σημαντική μεταφορά σκόνης από την περιοχή της Σαχάρας στην περιοχή της Μαγνησίας.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου