ΤΟΠΙΚΑ

«Πικρός καφές» για τη «Μινέρβα»

πικρός-καφές-για-τη-μινέρβα-47085

Πικρό καφέ κέρασε κλιμάκιο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων -για δεύτερη φορά μέσα σε ένα 8μηνο- την ιστορική Μινέρβα στην παραλία του Βόλου.

Χθες νωρίς το μεσημέρι, η ταμπέλα που αναρτήθηκε από την ΑΑΔΕ στην είσοδο της γνωστής καφετέριας, ενημέρωνε ότι είχε προηγηθεί έλεγχος και ότι λόγω φορολογικών παραβάσεων επιβλήθηκε «αναστολή λειτουργίας», όπως επισημαίνεται χαρακτηριστικά.

Η είδηση έπεσε σαν κεραυνός… εν αιθρία στους θαμώνες της ιστορικής καφετέριας, που θα στερηθούν το στέκι τους, καθώς το καφέ θα ξανανοίξει το ερχόμενο Σάββατο 21 Απριλίου στις 10 το πρωί.

Ο έλεγχος έγινε κατά παραγγελία της Α’ ΔΟΥ Βόλου, όπως αναγράφεται και στην απόφαση αναστολής λειτουργίας έξω από το καφέ, σε εφαρμογή σχετικών διατάξεων που αφορούν σε φορολογικές παραβάσεις.

Σημειώνεται πως η Μινέρβα είναι η παλιότερη καφετέρια στην παραλία του Βόλου. Λειτουργεί ανελλιπώς από το 1935 και έχει συνδέσει το όνομά της με τη νεότερη ιστορία της πόλης. Στο εσωτερικό της μάλιστα φιλοξενείται πλούσιο ασπρόμαυρο φωτογραφικό υλικό, στο οποίο αποτυπώνεται και η ζωή του Βόλου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου