ΤΟΠΙΚΑ

Βραβείο στην Βολιώτισσα πρώτη των πρώτων

βραβείο-στην-βολιώτισσα-πρώτη-των-πρώ-47782

Σημαντική στιγμή αποτελεί για τη νεαρή Βασιλική Οικονόμου, πρώτη των πρώτων στις περσινές πανελλήνιες εξετάσεις για τη Μαγνησία, η εκδήλωση τιμής που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 20 Απριλίου στις 12 το μεσημέρι στην Παλιά Βουλή.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Η 19χρονη Βολιώτισσα, η οποία εισήχθη τρίτη στη Νομική Σχολή του ΑΠΘ Θεσσαλονίκης, συγκεντρώνοντας 19.369 μόρια, θα βραβευτεί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, σε ειδική εκδήλωση που είναι αφιερωμένη στους απόφοιτους, οι οποίοι έκοψαν πρώτοι το νήμα στις περσινές πανελλήνιες εξετάσεις, από κάθε περιφερειακή ενότητα.

Η χαρισματική κόρη των φιλολόγων Θωμά Οικονόμου και Ελπίδα Πανάγου, πρωτοετής πλέον φοιτήτρια στο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης και αριστούχα απόφοιτη του Μουσικού Σχολείου Βόλου, δεν παραλείπει να υπογραμμίσει την καθοριστική συνδρομή των γονέων της σε όλη τη διάρκεια της προετοιμασίας της για τις πανελλήνιες εξετάσεις.

Με δήλωσή της στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, επεσήμανε ότι «είναι πολύ σημαντική η συγκεκριμένη επιβράβευση. Είναι πολύ ωραία πρωτοβουλία, γιατί δείχνει σε όλους εμάς που βραβευόμαστε, ότι οι κόποι μας ανταμείφτηκαν και παράλληλα είναι μια συμβολική κίνηση, που δίνει μεγάλη ικανοποίηση σε μας και στις οικογένειές μας».

Παράλληλα επισημαίνει ότι είναι πολύ χαρούμενη για τη βράβευση αλλά και για τη μέχρι τώρα φοιτητική της πορεία, καθώς οι πρώτες εντυπώσεις που αποκόμισε από τη σχολή στην οποία φοιτά είναι άριστες. «Τα μαθήματα είναι πολύ ενδιαφέροντα και αισθάνομαι πολύ χαρούμενη για την επιλογή μου, γιατί μου ανοίγει δρόμους για το μέλλον» είπε.

Ονειρο και στόχος της νεαρής φοιτήτριας είναι να ασχοληθεί μελλοντικά με το διπλωματικό ή το δικαστικό σώμα, αλλά «πιστεύω ότι για να καταλήξω σε αυτό που πραγματικά θα με κάνει χαρούμενη, πρέπει να περάσουν κάποια χρόνια και να δω την εξέλιξη των μαθημάτων, αλλά μέχρι στιγμής αυτά τα δύο πεδία είναι μέσα στα σχέδιά μου» επεσήμανε.

Η νεαρή Βασιλική πορεύεται με σταθερά βήματα και εκφράζει την ικανοποίησή της για την επικείμενη βράβευση, ενώ τονίζει ότι «χαίρομαι πάρα πολύ, διότι θα είναι μαζί μου οι άνθρωποι που με βοήθησαν και με στήριξαν για να φτάσω εδώ, που είναι κυρίως οι γονείς μου».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου