ΤΟΠΙΚΑ

Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς στον Βόλο

κάλεσμα-για-μαζική-συμμετοχή-στη-συγκ-47872

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Βόλου απευθύνει θερμό αγωνιστικό κάλεσμα στα συνδικάτα και στους εργαζόμενους και τους καλεί σε μαζική συμμετοχή στην απεργία της 1ης Μάη και στην απεργιακή συγκέντρωση, που θα γίνει στις 10 π.μ., στην Πλατεία Ελευθερίας, από όπου και θα ξεκινήσει πορεία και κατάθεση στεφανιών στον χώρο θυσίας στον Βόλο (Δημητριάδος – Αγ. Νικολάου).

Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Βόλου για τον φετινό εορτασμό της Πρωτομαγιάς, “Ο φετινός ταξικός γιορτασμός της Πρωτομαγιάς έχει διπλό αγωνιστικό χαρακτήρα. Ενάντια στην δίχως τέλος μνημονιακή σύνθλιψη των εργαζομένων και ενάντια στα ιμπεριαλιστικά σχέδια των Μεγάλων Δυνάμεων, που εμπλέκουν επικίνδυνα και τη Χώρα μας.

Η 1η Μάη πρέπει να στείλει αποφασιστικό μήνυμα στην υποταγμένη Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, στους Βιομήχανους και στους δανειστές, ότι η ανοχή των εργαζόμενων και της Ελληνικής Κοινωνίας τελείωσε”.

Οι διεκδικήσεις των εργαζομένων είναι:

  1. Άμεσα μέτρα θωράκισης της εργασίας.
  2. Μόνιμη και σταθερή εργασία (7ωρο-πενθήμερο-35ωρο).
  3. Κατάργηση όλων των διατάξεων που ενισχύουν την ευελιξία στην εργασία
  4. Άμεση επαναφορά του πλαισίου προστασίας των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.
  5. Αποκατάσταση του κατώτατου μισθού, έτσι όπως προεκλογικά μας υπόσχονταν.
  6. Άμεση αναπλήρωση των απωλειών των εργαζόμενων και αποκατάσταση των Κοινωνικών Παροχών.
  7. Καθολική, υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση, με οικοδόμηση ενιαίου συστήματος που να περιλαμβάνει τα συνταξιοδοτικά δικαιώματα, τις υπηρεσίες πρόληψης και αποκατάστασης της υγείας.
  8. Επαναφορά του προηγούμενου Ασφαλιστικού Φορέα, χωρίς την ασφαλιστική μας «συστέγαση» με τους εργοδότες, όπως συμβαίνει τώρα στον ΕΦΚΑ.
  9. Πολιτικές για την προστασία των ανέργων.
  10. Δίκαιο φορολογικό σύστημα, με μείωση των δυσβάσταχτων φόρων για τους εργαζόμενους – συνταξιούχους – ανέργους.
  11. Ανάπτυξη προς όφελος των εργαζομένων και όχι του Κεφαλαίου.
  12. ΟΧΙ στην διάλυση της Δημόσιας Δωρεάν Υγείας και της Παιδείας.

ΣΕ ΤΟΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΑΞΙΩΝΟΥΜΕ:

  • Να μπει τέλος στην εργοδοτική ασυδοσία, που εκδηλώνεται με πολλαπλά, κάθε φορά, χτυπήματα, όπως: τα λουκέττα στα εργοστάσια, τις απολύσεις, την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, την μετατροπή της πλήρους και εξαρτημένης εργασίας σε μερική απασχόληση και σε …a la cart εργασία!
  • Να αξιοποιηθούν τα πολύτιμα αναπτυξιακά συγκριτικά πλεονεκτήματα του Νομού μας και να υπάρξουν αντίστοιχες πολιτικές, που θα φέρουν πραγματική ανάπτυξη στον τόπο μας και νέες θέσεις δουλειάς”.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου