ΤΟΠΙΚΑ

Πτώση που φτάνει το 50% καταγράφει ο απολογισμός της κίνησης στη λαϊκή

πτώση-που-φτάνει-το-50-καταγράφει-ο-απολ-48919

Καθημερινή πραγματικότητα αποτελεί η μειωμένη κίνηση για τους παραγωγούς και τους επαγγελματίες των λαϊκών αγορών, οι οποίοι βλέπουν το μεροκάματο να λιγοστεύει σε ανησυχητικό βαθμό και ποσοστό που κυμαίνεται από 20 έως 50%.

Η αγοραστική δύναμη των καταναλωτών, στο μεταξύ, είναι εξαιρετικά μειωμένη, με τις υποχρεώσεις να παραμένουν υψηλές, σε αντίθεση με το εισόδημά τους, που ακολουθεί πτωτική πορεία.

Την έντονη ανησυχία του εκφράζει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Απόστολος Τσακανίκας, πρόεδρος του Συλλόγου παραγωγών των λαϊκών αγορών, ο οποίος επεσήμανε ότι η κίνηση ήταν μειωμένη ακόμη και στη διάρκεια της εορταστικής περιόδου, παρά το γεγονός ότι ο καιρός ήταν καλός και ευνοούσε, θεωρητικά, τους καταναλωτές.

Παρά τη επάρκεια των διαθέσιμων αγαθών, το καλάθι της νοικοκυράς παραμένει μισοάδειο, δεδομένου ότι οι αγορές των καταναλωτών, στην συντριπτική τους πλειοψηφία, περιορίζονται στα αναγκαία, λιγοστά φρούτα και λαχανικά, ίσα – ίσα για τις ανάγκες της ημέρας.

Κάνοντας τον απολογισμό της κίνησης των τελευταίων ημερών, αλλά και της χρονιάς στο σύνολό της, ο κ. Τσακανίκας επεσήμανε ότι «η κίνηση είναι μειωμένη. Υπάρχει μεγαλύτερη πτώση σε σύγκριση με πέρυσι και παρά το γεγονός ότι οι τιμές διατηρούνται στα ίδια επίπεδα, κατά μέσο όρο, οι καταναλωτές παραμένουν διστακτικοί».

Η ίδια εικόνα επικρατεί στους πάγκους των λαϊκών και σε όλες τις τάξεις των επαγγελματιών του κλάδου, οι οποίοι βρίσκονται σε απόγνωση, βλέποντας τους τζίρους να ακολουθούν την κατιούσα. Πολλοί επαγγελματίες του κλάδου υπογραμμίζουν ότι οι οικονομικές συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί λειτουργούν ανασταλτικά για όλους, επαγγελματίες και καταναλωτές, οι οποίοι βρίσκονται εγκλωβισμένοι στον κυκεώνα των υποχρεώσεων, που δεν έχουν τέλος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου