ΤΟΠΙΚΑ

Κυκλοφοριακή μελέτη για τις Ζάχου- Καραμπατζάκη από τον Δήμο Βόλου

κυκλοφοριακή-μελέτη-για-τις-ζάχου-καρ-48993

Συνοπτικός διαγωνισμός για την ανάδειξη του αναδόχου που θα αναλάβει την εκπόνηση της κυκλοφοριακής μελέτης για τη διαμόρφωση των οδών Ζάχου και Καραμπατζάκη σε οδούς ήπιας κυκλοφορίας, «τρέχει» από τον δήμο Βόλου.

Όπως είναι γνωστό, στόχος της δημοτικής αρχής είναι η λειτουργία των δύο παρόχθιων του Κραυσίνδωνα ως ζεύγους μονοδρόμων ήπιας κυκλοφορίας, στους οποίους θα χωροθετηθούν ποδηλατόδρομοι, θα γίνουν παρεμβάσεις στα πεζοδρόμια, φυτεύσεις και δημιουργία θέσεων στάθμευσης. Το έργο ξεκίνησε, οι εργασίες όμως έχουν σταματήσει από τον περασμένο στον απόηχο των επεισοδιακών αντιδράσεων δημοτών που αντιδρούν στη διάνοιξη ενός μικρού τμήματος της Καραμπατζάκη που είναι «τυφλή» προς την έξοδο στην Λεωφόρου Ειρήνης.

Η διεύθυνση περιβάλλοντος και χωρικού σχεδιασμού Θεσσαλίας που ορίστηκε από τον συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας Στερεάς Ελλάδας Νίκο Ντίτορα ως εισηγήτρια υπηρεσία για την έγκριση αποφάσεων των συλλογικών οργάνων των Δήμων που αφορούν στα μέτρα κυκλοφορίας, είχε καταγράψει ελλείψεις στο φάκελο των δικαιολογητικών του έργου που είναι απαραίτητα για την έκδοση απόφασης: «από την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου θα πρέπει να προκύπτουν αναλυτικά και με σαφήνεια οι προτεινόμενες και μόνο κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, η αναγκαιότητα των οποίων θα στοιχειοθετείται από ειδική κυκλοφοριακή μελέτη ελεγμένη και εγκεκριμένη από την Τ.Υ. του Δήμου. Επίσης θα πρέπει να προκύπτει ότι από τη λήψη των μέτρων της αιτούμενης ρύθμισης δεν επηρεάζονται οι υπηρεσίες μέσων μαζικής μεταφοράς, άλλως ανάλογη βεβαίωση από την αρμόδια υπηρεσία ότι δύναται να εξυπηρετηθούν τα ΜΜΜ καθώς και ότι δεν επηρεάζει τα ΑμεΑ».

Στο πλαίσιο αυτό ο δήμος Βόλου προκήρυξε συνοπτικό διαγωνισμό για την εκπόνηση κυκλοφοριακής μελέτης. Ο διαγωνισμός είναι προϋπολογισμού 48.001,78 ευρώ χωρίς ΦΠΑ και χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους του δήμου Βόλου. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέτουν τις προσφορές τους έως την επόμενη Δευτέρα 23 Απριλίου, στις 2 το μεσημέρι. Σημειώνεται ότι δικαίωμα συμμετοχής έχουν φυσικά και νομικά πρόσωπα ή ενώσεις που δραστηριοποιούνται στην εκπόνηση μελετών συγκοινωνιακών έργων, ενώ όπως αναφέρεται στην προκήρυξη ο ανάδοχος θα έχει προθεσμία 40 ημερών για να ολοκληρώσει την μελέτη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου