ΤΟΠΙΚΑ

Κινητοποίηση του Π.Α.ΜΕ για την επίθεση στη Συρία

κινητοποίηση-του-π-α-με-για-την-επίθεση-49022

Κάλεσμα για μαζική καταδίκη της επίθεσης στην Συρία από την Επιτροπή Αγώνα Εμπροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου (Π.Α.ΜΕ), η οποία διοργανώνει κινητοποίηση αύριο Τρίτη 17 Απριλίου στην Πλατεία Πανεπιστημίου στις 7 το απόγευμα.

Σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή Αγώνα επισημαίνει ότι «τώρα χρειάζεται ξεσηκωμός. Απαιτείται να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, για να κλείσει η βάση της Σούδας και όλες οι ξένες βάσεις στην Ελλάδα, για να επιστρέψουν οι Έλληνες στρατιώτες από αποστολές εκτός συνόρων, για την αποδέσμευση της χώρας μας απ’ το ΝΑΤΟ και την ΕΕ».

«Για ακόμα μια φορά ματώνουν τους λαούς της περιοχής, καταστρέφουν και διαμελίζουν κράτη αξιοποιώντας κατασκευασμένα στοιχεία και προσχήματα. Τα ίδια ψέματα έλεγαν και για τις επεμβάσεις τους στη Γιουγκοσλαβία, στο Αφγανιστάν, στο Ιράκ, στη Λιβύη. Πραγματικός τους στόχος είναι ο έλεγχος των πλουτοπαραγωγικών πηγών, των ενεργειακών δρόμων, των σφαιρών επιρροής. Αυτός ο στόχος τους φέρνει σ’ αντιπαράθεση μ’ άλλα ισχυρά καπιταλιστικά κράτη και περιφερειακές δυνάμεις, με κυβερνήσεις που δεν τους είναι αρεστές, γιατί υπηρετούν ανταγωνιστικά σχέδια», αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή του.

Ανακοίνωση καταδίκης για την επίθεση στη Συρία

Νέο ιμπεριαλιστικο έγκλημα εναντίον του συριακού λαού καταγγέλλει ο αγροτικός σύλλογος Αλμυρού και Σούρπης.

«Με διάφορα προσχήματα, το Σάββατο οι δυνάμεις των ΗΠΑ – Βρετανίας – Γαλλίας επιτέθηκαν στη Συρία και αιματοκύλισαν το λαό της.
Πραγματικός λόγος της επίθεσης είναι το μοίρασμα των αγορών και ο έλεγχος πλουτοπαραγωγικών και ενεργειακών πόρων, τα κέρδη των μονοπωλιακών ομίλων και ο ανταγωνισμός κρατών. Ανταγωνισμός που οδηγεί στον κίνδυνο γενικευμένης πολεμικής σύρραξης με τραγικές συνέπειες για τον ελληνικό λαό και τους λαούς της περιοχής», τονίζει χαρακτηριστικά.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Αγροτικού Συλλόγου εκφράζει την ανησυχία του για τις εξελίξεις στη Συρία.

«Εκφράζουμε τη βαθιά ανησυχία μας για τις εξελίξεις στην περιοχή που οξύνει τον κίνδυνο άμεσης εμπλοκής της χώρας μας. Θα φέρει νέο κύμα προσφύγων που οφείλεται στις επιθέσεις και τους βομβαρδισμούς.

Χρειάζεται ξεσηκωμός για να βροντοφωνάξουμε: Καμιά εμπλοκή της Ελλάδας στις πολεμικές επεμβάσεις – καμία διευκόλυνση από τις ΝΑΤΟικές βάσεις και τα στρατηγεία που είναι στην χώρα μας. Να επιστρέψουν άμεσα οι Έλληνες στρατιώτες από αποστολές εκτός συνόρων», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου