ΤΟΠΙΚΑ

Στη μάχη για τα σκουπίδια χωρίς… όπλα στο Δήμο Ν. Πηλίου

στη-μάχη-για-τα-σκουπίδια-χωρίς-όπλα-σ-49115

Τη μάχη της καθαριότητας χωρίς… όπλα δίνει από τα τέλη Μαρτίου, οπότε και έληξαν οι συμβάσεις των παρατασιούχων εργαζομένων, ο Δήμος Νοτίου Πηλίου. Στην Υπηρεσία Καθαριότητας δεν έχουν μείνει ούτε οι μισοί υπάλληλοι μετά τη λήξη των συμβάσεων, με αποτέλεσμα οι εργασίες να περιορίζονται αποκλειστικά και μόνο στην αποκομιδή των απορριμμάτων από τους κάδους. Το χειρότερο είναι ότι ο Δήμος Νοτίου Πηλίου είχε μείνει εκτός πρώτης προκήρυξης για την πρόσληψη μονίμων υπαλλήλων στις ανταποδοτικές υπηρεσίες, και αυτό σημαίνει ότι η υπηρεσία της καθαριότητας θα ενισχυθεί με μόνιμο προσωπικό μέσα στο καλοκαίρι.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Βαγγέλη Νασιόπουλο, από τα τέλη Μαρτίου, η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Νοτίου Πηλίου λειτουργεί με μόλις 13 άτομα προσωπικό. Νωρίτερα υπήρχαν 34 εργαζόμενοι. Όμως οι συμβάσεις των 21 έληξαν και δεν προβλέπεται άλλη παράταση.

«Αυτή την περίοδο δίνουμε βάρος στην αποκομιδή των απορριμμάτων. Το πρόγραμμα της αποκομιδής γίνεται χωρίς εκπτώσεις, αλλά εις βάρος της καθαριότητας στους κοινόχρηστους χώρους και κυρίως στις πλατείες και τις παραλίες», σημείωσε ο ίδιος.

Όπως εξήγησε, για τον Δήμο Νοτίου Πηλίου δεν έχουν βγει καν προσωρινοί πίνακες πρόσληψης μονίμων υπαλλήλων μέσω ΑΣΕΠ για την ενίσχυση της Υπηρεσίας Καθαριότητας. «Είχαμε μείνει εκτός πρώτης προκήρυξης και αυτό σημαίνει ότι οι προσλήψεις των μονίμων θα γίνουν μέσα στο καλοκαίρι», εξήγησε.

Ο Δήμος Νοτίου Πηλίου είχε ζητήσει 15 μόνιμες θέσεις για την Υπηρεσία Καθαριότητας και συγκεκριμένα 12 εργατών καθαριότητας, δύο οδηγών και ενός χειριστή μηχανημάτων.

«Για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα που δημιουργείται, και ιδίως ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου, αποφασίσαμε στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου να ζητήσουμε πρόσληψη εργαζομένων με συμβάσεις δίμηνης διάρκειας. Θα προσλάβουμε 15 άτομα, όσες δηλαδή και οι θέσεις των μονίμων που ζητάμε. Οι προσλήψεις αναμένονται αρχές Μαΐου, ενώ στα τέλη Μαΐου εκτιμούμε ότι θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε στην πρόσληψη και ισάριθμων πενταμηνιτών για να καλύψουμε το σύνολο των αναγκών μας στον τομέα της καθαριότητας», τόνισε ο κ. Νασιόπουλος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου