ΤΟΠΙΚΑ

Δήμος Βόλου: Χωρίς στοιχειώδη ενημέρωση η μεταφορά δεκάδων προσφύγων στην πόλη

δήμος-βόλου-χωρίς-στοιχειώδη-ενημέρω-50472

Στις εγκαταστάσεις του ΜΟΖΑ μεταφέρθηκαν σήμερα το πρωί οι πρόσφυγες που διανυκτέρευσαν στον κόμβο του Διμηνίου, καθώς χθες, μετά την έλευσή τους στον Βόλο, αρνήθηκαν να διαμείνουν στο ΜΟΖΑ.

Οι πρόσφυγες, από τη Συρία και το Ιράκ, είχαν μεταφερθεί χθες στον Βόλο μαζί με άλλους 73 από τον Εβρο και τη Λέρο προκειμένου να φιλοξενηθούν στις εγκαταστάσεις του ΜΟΖΑ.

Από την πλευρά του ο Δήμος Βόλου καταγγέλλει αυθαίρετη μεταφορά προσφύγων στην πόλη, χωρίς δηλαδή να προηγηθεί ενημέρωση και συνεννόηση με τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Δήμου, ώστε να ληφθεί μέριμνα για την προετοιμασία της φιλοξενίας τους.

Ειδικότερα σε ανακοίνωση του Δήμου αναφέρονται τα εξής:

“Άστοχη και παράλογη αποδεικνύεται η τακτική των αρμοδίων φορέων που διαχειρίζονται το τεράστιο θέμα του μεταναστευτικού οι οποίοι αιφνιδιάζοντας τους πάντες, μέσα σε λίγες ώρες, έφεραν στην πόλη μας δεκάδες προσφύγων και μεταναστών χωρίς να υπάρξει μια στοιχειώδης, έστω, ενημέρωση του Δήμου Βόλου, που πάντοτε είναι πρόθυμος και σπεύδει να συνδράμει σε τέτοιες προσπάθειες.

Τα πρώτα αρνητικά αποτελέσματα ήδη εκδηλώθηκαν, αφού όπως αποδεικνύεται χωρίς να εξεταστεί αν υπάρχουν οι αναγκαίες προϋποθέσεις μεταφέρθηκαν στις εγκαταστάσεις του ΜΟΖΑ, οι ταλαιπωρημένοι αυτοί άνθρωποι.

Η απουσία ενημέρωσης και διαλόγου δεν γίνεται κατανοητή και αποδεκτή, ιδιαίτερα μάλιστα αν ληφθεί υπόψη ότι οι συγκεκριμένες εγκαταστάσεις παραχωρήθηκαν από τον ιδιοκτήτη τους αφιλοκερδώς, με μεσολάβηση του Δήμου Βόλου! Ηδη προσπαθούμε να έρθουμε σε επαφή με τους αρμόδιους φορείς, ακόμα και με αυτούς που διαχειρίζονται τόσα εκατομμύρια ευρώ για να προβαίνουν σε τέτοιες πράξεις, προκειμένου να βρούμε λύσεις βελτίωσης της κατάστασης.

Θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν όλοι ότι δεν είναι δυνατόν να λαμβάνουν αποφάσεις που επηρεάζουν άμεσα τη λειτουργία ης πόλης και την καθημερινότητα των πολιτών, αυθαιρετώντας και χωρίς προηγούμενη συνεννόηση με τη Δημοτική Αρχή.

Σήμερα, πάντως, δόθηκε μια έστω και προσωρινή λύση στο πρόβλημα της παραμονής και διανυκτέρευσης των προσφύγων στον κόμβο του Διμηνίου, με παρέμβαση της Δημοτικής Αρχής του Βόλου και συγκεκριμένα του Δημάρχου, Αχιλλέα Μπέου και ήδη με λεωφορείο του ΚΤΕΛ μεταφέρθηκαν τις εγκαταστάσεις του ΜΟΖΑ.

Ο κ. Μπέος μετέβη σήμερα το πρωί στο σημείο, συνοδευόμενος από συνεργάτες του, και αφού μοίρασε στους πρόσφυγες τρόφιμα και εμφιαλωμένα νερά, συζήτησε μαζί τους το θέμα”.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου