ΤΟΠΙΚΑ

Πληρώθηκε στον ΟΛΒ η οφειλή για τη θαλαμηγό της βασιλικής οικογένειας

πληρώθηκε-στον-ολβ-η-οφειλή-για-τη-θαλα-51707

Για απαιτητή οφειλή ύψους μόλις 2.200 ευρώ «κρέμασε στα μανταλάκια» ο Οργανισμός Λιμένος Βόλου την πολυτελή θαλαμηγό AL DIRIYAH, που ανήκει σε μέλη βασιλικής οικογένειας της Σαουδικής Αραβίας, ενώ η κατάσταση εκεί είναι ρευστή και πολλά μέλη της βασιλικής οικογένειας παραμένουν φυλακισμένα στο Ριάντ, λόγω μαζικών πολιτικών και οικονομικών εκκαθαρίσεων.

Ο Οργανισμός Λιμένος Βόλου πρότεινε στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου απαγόρευση απόπλου της θαλαμηγού με απόφασή του που αναρτήθηκε στη Διαύγεια προχθές, και χθες κιόλας η απαιτητή οφειλή καταβλήθηκε στο σύνολό της μόλις υπήρξε η σχετική ενημέρωση προς την ιδιοκτήτρια εταιρεία της θαλαμηγού και των εκπροσώπων της στον Βόλο.

Μάλιστα, καταβλήθηκε και ένα μεγάλο μέρος της οφειλής που αφορούσε στις υπόλοιπες παροχές του πλοίου, η οποία δεν ήταν άμεσα απαιτητή, καθώς τα μέλη της βασιλικής οικογένειας αγαπούν τον Βόλο και έχουν επιλέξει το λιμάνι ως αφετηρία για τα ταξίδια τους σε νησιά της Ισπανίας, ενώ παράλληλα προτιμούν πάντοτε τους Έλληνες για εργασία στα πολυμελή πληρώματά τους.

«Δεν γνωρίζαμε ότι το συγκεκριμένο ποσό ήταν απαιτητό», είπε ο ναυτικός πράκτορας Γεράσιμος Κατσούρης. «Εξοφλήσαμε άμεσα την οφειλή όταν το ενημερωθήκαμε και ρυθμίσαμε και τα υπόλοιπα τέλη», πρόσθεσε ο ίδιος.

Η ιδιοκτήτρια εταιρεία της θαλαμηγού, που είναι συμφερόντων μελών της βασιλικής οικογένειας, δεν ελλιμενίζει στον Βόλο μόνο τη θαλαμηγό «AL DIRIYAH», η οποία έχει μήκος 78 μέτρα και 17μελές πλήρωμα, αλλά και την πολυτελή «Prince Abdulaziz», η οποία έχει μήκος 150 μέτρα και 75μελές πλήρωμα, ενώ τη φετινή θερινή σεζόν, σύμφωνα με πληροφορίες, σκοπεύει να φέρει στον Βόλο και άλλα πλοία της.

Οι συγκεκριμένες πολυτελείς θαλαμηγοί βρίσκονται μόνιμα στον Βόλο εδώ και περισσότερα από δέκα χρόνια. Ουδέποτε μέχρι σήμερα είχε ανακύψει ζήτημα σχετικά με την πληρωμή των λιμενικών τελών. Το πρόβλημα εκτιμάται πως δημιουργήθηκε εξαιτίας της περίεργης κατάστασης στην οποία έχουν περιέλθει τα περισσότερα μέλη της βασιλικής οικογένειας, που από τον περασμένο Νοέμβρη, με εντολή του Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, φυλακίστηκαν μαζί με ανώτερους αξιωματούχους της χώρας.

Τις τελευταίες εβδομάδες, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ορισμένα από τα μέλη της βασιλικής οικογένειας έχουν αποφυλακιστεί, όμως τους έχει απαγορευτεί η έξοδος από τη χώρα αλλά και κάθε πρόσβαση στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.

Η επίμαχη οφειλή αφορούσε στα τέλη ελλιμενισμού που αντιστοιχούν σε διάστημα περίπου έξι μηνών, ποσό που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ευτελές σε σχέση με την οικονομική επιφάνεια των ιδιοκτητών της θαλαμηγού. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες, η ιδιοκτήτρια εταιρεία του πλοίου θα είχε ήδη καταβάλει τα χρήματα, αν δεν υπήρχαν διάφορα διαδικαστικά θέματα που καθυστέρησαν την αποπληρωμή.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου