ΤΟΠΙΚΑ

Η Πνευμονολογική Κλινική του Π.Θ. τίμησε τον Κυριάκο Μήτρου

η-πνευμονολογική-κλινική-του-π-θ-τίμησ-52191

Τον Κυριάκο Μήτρου, ως γιατρό που εγκατέστησε την πνευμονολογία στον Βόλο και στη Θεσσαλία, ως επιστήμονα που σεβάστηκε τον όρκο του Ιπποκράτη και αφιερώθηκε στον ασθενή, ως άνθρωπο και ως δήμαρχο Βόλου με μεγάλη κοινωνική και όχι μόνο προσφορά, τίμησε χθες η Πνευμονολογική κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας.

Στον Κυριάκο Μήτρου, που κρέμασε την ιατρική του μπλούζα το 2017 μετά από 40 προσφοράς, ο διευθυντής της Πνευμονολογικής κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας Κων. Γουργουλιάνης, απένειμε τιμητική πλακέτα χθες το βράδυ στο ξενοδοχείο Imperial στη Λάρισα, στο πλαίσιο της έναρξης του ετήσιου συνεδρίου της κλινικής με τίτλο «Ημέρες Πνευμονολογίας».

«Διάβασα στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι ο κ. Κυριάκος Μήτρου αποφάσισε να συνταξιοδοτηθεί και μάλιστα αναφέρθηκε με πολύ καλά λόγια στην Πανεπιστημιακή κλινική. Στο μυαλό μου έχω την εικόνα ενός γιατρού αφιερωμένου στον ασθενή, που είναι σοβαρός –και σπανίζουν οι σοβαροί άνθρωποι- με μεγάλη προσφορά, και ως γιατρός έχει βοηθήσει κόσμο χωρίς χρήματα, και ως δήμαρχος διακρίθηκε για τη σοβαρότητα και το ήθος του.

Στο μυαλό το δικό μου και των συνεργατών μου έχει όλα τα χαρακτηριστικά για να τιμηθεί: του ανθρώπου, του γιατρού που ήταν αφιερωμένος, που προσέφερε στο κοινωνικό σύνολο και που αποτελεί πολύ καλό πρότυπο για τους νεότερους συναδέλφους», τόνισε ο κ. Γουργουλιάνης.

Όπως σημείωσε, ήταν ο πρώτος πνευμονολόγος που δραστηριοποιήθηκε στον Βόλο. «Εγκατέστησε την πνευμονολογία στον Βόλο και η πνευμονολογία του χρωστάει. Είναι επίσης ο γιατρός που πριν από 19 χρόνια, όταν ξεκινούσε η λειτουργία της Πνευμονολογικής κλινικής ήταν ο άνθρωπος που εμπιστεύτηκε τους ασθενείς του σε μια κλινική που μόλις ξεκινούσε» πρόσθεσε.

«Τιμάται ένας άνθρωπος που προσέφερε όχι μόνο στην ιατρική αλλά και που έβαλε τη σφραγίδα του στα αυτοδιοικητικά με τη σοβαρότητα και την πορεία του», είπε στον χαιρετισμό που απηύθυνε ο οικοδεσπότης του συνεδρίου, δήμαρχος Λαρισαίων Απ. Καλογιάννης, μιλώντας για τον κ. Μήτρου.

Ο κ. Μήτρου δήλωσε ιδιαίτερα συγκινημένος για την τιμητική διάκριση που αφορά στην 40ετή καριέρα του ως γιατρού. «Είμαι υπερήφανος που υπηρέτησα τον χώρο αυτό από το 1978, όταν στον Βόλο δεν υπήρχε κανένας πνευμονολόγος και οι παλιοί φυματιολόγοι είχαν φύγει», είπε αναφερόμενος στην εξέλιξη της επιστήμης της πνευμονολογίας στο πέρασμα των χρόνων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου