ΣΠΟΡΑΔΕΣ

«Συνεχίζεται ο εμπαιγμός των πλημμυροπαθών επιχειρηματιών της Σκοπέλου»

συνεχίζεται-ο-εμπαιγμός-των-πλημμυρ-53834

Επανέρχεται στο ζητήμα της αποζημίωσης των πλημμυροπαθών επιχειρηματιών της Σκοπέλου ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος, με ερώτηση που κατέθεσε προς τους Υπουργούς Υποδομών και Οικονομικών.

Στην ερώτηση του βουλευτή Μαγνησίας τονίζονται τα εξής: “Δυστυχώς, είμαι αναγκασμένος να επανέλθω, για τρίτη φορά, στο ζήτημα της αποζημίωσης των πλημμυροπαθών επιχειρηματιών της Σκοπέλου. Με αναγκάζει να επανέλθω η αδιαφορία και η αναποτελεσματικότητα των αρμόδιων υπουργείων. Πιο συγκεκριμένα, σε αναμονή των αποζημιώσεών τους εξακολουθούν να βρίσκονται, οι επιχειρηματίες της Σκοπέλου που επλήγησαν απο την καταστροφική πλημμύρα του Σεπτεμβρίου του 2015.

Αναλυτικότερα, με την υπ’ αριθμ. Γ.Δ.Ο.Π. 0000869ΕΞ2017/Χ.Π.923/8-6-2017 Κοινή Υπουργική Απόφαση περί “Καθορισμού αποζημίωσης των πληγέντων από τις πλημμύρες στις 22 και 23 Σεπτεμβρίου 2015 σε περιοχές του Δήμου Σκοπέλου της Περιφερειακής Ενότητας Σποράδων της Περιφέρειας Θεσσαλίας” ορίστηκε συνολικό ποσό αποζημίωσης 952.000 ευρώ.

Ωστόσο, οι 102 πλημμυροπαθείς επαγγελματίες περιμένουν, ακόμη, την εφαρμογή της συγκεκριμένης υπουργικής απόφασης. Κοντεύουν να περάσουν τρία χρόνια από τις πρωτοφανείς πλημμύρες που έπληξαν το νησί και η κυβέρνηση εξακολουθεί να κωφεύει απέναντι στις συνεχείς εκκλήσεις των πληγέντων επιχειρηματιών για αποζημίωση. Οι επαγγελματίες της Σκοπέλου δίνουν καθημερινό αγώνα για να ανταπεξέλθουν στις αυξημένες οικονομικές υποχρεώσεις, ενώ δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που αρκετοί εξ αυτών αναγκάστηκαν να διακόψουν τη λειτουργία των επιχειρήσεών τους, λόγω αδυναμίας αποκατάστασης των ζημιών που προκλήθηκαν από τις πλημμύρες.

Δυστυχώς, για μια ακόμη φορά, αποδεικνύεται, έμπρακτα, η ασυνέπεια της κυβέρνησης απέναντι στους πληγέντες κατοίκους της Σκοπέλου”.

Τέλος, ο βουλευτής Μαγνησίας, με την ερώτησή του, ζητά να ενημερωθεί από τους αρμόδιους υπουργούς για την αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην καταβολή των αποζημιώσεων, δεδομένου ότι η απαραίτητη ΚΥΑ έχει εκδοθεί από τον Ιούνιο του 2017, ενώ τονίζει την ανάγκη να αποζημιωθούν άμεσα οι πληγένες επιχειρηματίες της Σκοπέλου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου