ΤΟΠΙΚΑ

Πόλος έλξης το τρενάκι του Πηλίου

πόλος-έλξης-το-τρενάκι-του-πηλίου-54173

Στο ζενίθ του τουριστικού ενδιαφέροντος βρίσκεται το θρυλικό τρενάκι του Πηλίου, το οποίο συγκέντρωσε περί τους 740 επιβάτες σε διάστημα τριών μόλις ημερών, τις ημέρες του Πάσχα.

Η διεθνής προβολή του τρένου μεταφράζεται σε δεκάδες γκρουπ επισκεπτών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, οι οποίοι θέλουν να ταξιδέψουν με τον «Μουτζούρη», με το πρώτο γκρουπ των Αυστραλών τουριστών για τη φετινή χρονιά να αναμένεται στις 26 Μαΐου. Σύμφωνα με δήλωση της υπεύθυνης για την κίνηση του τρένου, Βάσως Πράπα, για όλα τα Σαββατοκύριακα, ακόμη και τον Μάιο, οι θέσεις είναι σχεδόν κλεισμένες.

Ενδεικτική είναι η αυξημένη κίνηση που σημειώθηκε στη διάρκεια του Πάσχα, με το τρενάκι να είναι υπερπλήρες, μεταφέροντας 240 επιβάτες καθημερινά, τη Μ. Παρασκευή, το Μ. Σάββατο και προχθές Δευτέρα του Πάσχα.

Οι ξένοι τουρίστες κάθε ηλικίας, που δηλώνουν λάτρεις του τρένου του Πηλίου, προέρχονται από την Ολλανδία, τη Βουλγαρία, την Αγγλία, την Αυστραλία και πολλές ακόμη χώρες, που επιλέγουν σταθερά το τρενάκι για να ταξιδέψουν μέχρι τις Μηλιές, απολαμβάνοντας την εναλλαγή των εικόνων και τις φυσικές ομορφιές που γοητεύουν τους επιβάτες.

Λόγω του αυξημένου ενδιαφέροντος, η κ. Πράπα συμβουλεύει τους τουρίστες που επιθυμούν να ταξιδέψουν μεμονωμένα με το τρενάκι, να επικοινωνούν προηγουμένως με το τηλέφωνο 2421039723, προκειμένου να εξασφαλίζουν έγκαιρα το εισιτήριό τους.

Μεγάλη κίνηση στην επιστροφή

Αυξημένη κίνηση σημειώνεται, εξάλλου, από προχθές σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς από τον Βόλο προς δεκάδες προορισμούς και κυρίως προς Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Η κίνηση τόσο στα τρένα όσο και στο υπεραστικό ΚΤΕΛ είναι αυξημένη, ενώ αναμένεται να κορυφωθεί μέχρι την ερχόμενη Κυριακή, λόγω της επιστροφής των φοιτητών από τον Βόλο, στις πόλεις και τις σχολές όπου σπουδάζουν.

Όπως ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Δημήτρης Κολυνδρίνης, είναι δύσκολο να προσδιοριστεί ο συνολικός αριθμός των επιβατών, τουλάχιστον στην παρούσα στιγμή, ενώ σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση, κυμαίνεται στα περσινά επίπεδα.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου