ΤΟΠΙΚΑ

95% πληρότητα στη Μαγνησία την περίοδο του Πάσχα

95-πληρότητα-στη-μαγνησία-την-περίοδο-το-54214

Αυξημένο ήταν το ενδιαφέρον των τουριστών του Πάσχα για τη Μαγνησία, που μεταφράστηκε σε πληρότητα 95% σε Βόλο, Πορταριά και Μακρινίτσα, και 85% σε νότιο και ανατολικό Πήλιο, με τους ξενοδόχους, ωστόσο, να ζητούν εγγράφως από την υπουργό Τουρισμού Ελενα Κουντουρά περισσότερα δημοσιογραφικά ταξίδια για την προώθηση της περιοχής.

Με δήλωσή του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος της Ενωσης Γιώργος Ζαφείρης τόνισε ότι «αποφασίστηκε να διοργανώνονται κεντρικά τα ταξίδια γνωριμίας μέσω του ΕΟΤ. Για τη Μαγνησία έχουν υπολογίσει μόνο ένα και για τη Θεσσαλία δύο, γεγονός το οποίο θεωρούμε απαράδεκτο».

Ο ίδιος σημείωσε ότι πρέπει να δοθεί η δέουσα βαρύτητα στον Βόλο και το Πήλιο, δύο πολύ σημαντικούς προορισμούς που πρέπει να προωθηθούν, όπως είπε, από το αρμόδιο υπουργείο. Παράλληλα ο κ. Ζαφείρης υπενθύμισε την καθοριστική συνδρομή και συνεργασία όλων των συναρμόδιων φορέων, Περιφέρειας, δήμων και Επιμελητηρίων, στο πλαίσιο των ταξιδιών γνωριμίας με τη Μαγνησία και την ευρύτερη Θεσσαλία, που προηγήθηκαν.

Σχολιάζοντας, στο μεταξύ, την περίοδο των γιορτών στη Μαγνησία, υπογράμμισε ότι παρατηρήθηκε κίνηση από την πλευρά των Ελλήνων τουριστών, κυρίως από Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ενώ ο μέσος όρος παραμονής ήταν διήμερες και τριήμερες πασχαλινές διακοπές, με ελάχιστες περιπτώσεις τετραήμερης διαμονής.

«Είμαστε ικανοποιημένοι, διότι θα μπορούσε να είναι χειρότερη η εικόνα λόγω του κλίματος που έχει δημιουργηθεί σε διεθνές επίπεδο, αλλά μεταφέρουμε στους κρατούντες το μήνυμα ότι με δύο και τρεις διανυκτερεύσεις, δεν σώνονται οι επιχειρήσεις», υπογράμμισε ο κ. Ζαφείρης.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου