ΤΟΠΙΚΑ

Κάτοικοι του Ν. Δέλτα: «Ζούμε μέσα στα σκουπίδια»

κάτοικοι-του-ν-δέλτα-ζούμε-μέσα-στα-σ-54292

Σε παράνομες χωματερές στην «καρδιά» της συνοικίας Μπασματζίδη στο Νέο Δέλτα Ν. Ιωνίας έχουν μετατραπεί ολόκληρα οικόπεδα σύμφωνα με περιοίκους, που όπως καταγγέλλουν δεν υποφέρουν μόνο από τα σκουπίδια αλλά και από τους τεράστιους αρουραίους που έχουν κάνει την εμφάνισή τους.

Σύμφωνα με περιοίκους, κατά μήκος της οδού Καζαντζάκη υπάρχουν πολλά εγκαταλελειμμένα οικόπεδα, στα οποία ασυνείδητοι πετούν κάθε λογής άχρηστο αντικείμενο: τούβλα, μπάζα, παλιά καθίσματα, καλώδια, καδρόνια, παλιά ελαστικά, πλαστικά μπουκάλια, πλακάκια – ακόμη και σακούλες με σκουπίδια καταλήγουν στα οικόπεδα, στην «καρδιά» της συνοικίας.

«Δεν ξέρουμε σε ποιον ανήκουν τα συγκεκριμένα οικόπεδα αλλά αποτελούν εστίες μόλυνσης δίπλα από τα σπίτια μας. Η κατάσταση είναι αφόρητη. Σίγουρα δεν φταίνε οι ιδιοκτήτες αλλά οι ασυνείδητοι που πετούν ό,τι άχρηστο σε αυτά τα οικόπεδα, αδιαφορώντας ότι απέναντι ή μερικά μέτρα παρακάτω είναι τα σπίτια μας», ανέφερε περίοικος, που ζητά από την Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Βόλου να λάβει μέτρα, αφενός για τον καθαρισμό των οικοπέδων, αφετέρου για την περίφραξή τους και τον κίνδυνο να ξαναμετατραπούν σε εστίες μόλυνσης.

Πλέον τα σκουπίδια δεν είναι ο μόνος κίνδυνος. «Εχουν αρχίσει να θεριεύουν τα αγριόχορτα. Ηδη υποφέρουμε από τεράστιους αρουραίους, θα μας φάνε και τα φίδια», έλεγε κάτοικος της περιοχής.

Όπως αναφέρουν, στη συνοικία έχει γίνει επανένταξη αδέσποτων σκύλων. «Κάποιοι πετούν τα σκουπίδια τους έξω από τους κάδους, με αποτέλεσμα σκυλιά που ψάχνουν για τροφή να σκίζουν τις σακούλες και να δημιουργούν εστίες μόλυνσης. Η κατάσταση έχει φθάσει στο απροχώρητο. Πρέπει κάτι να γίνει», έλεγε κάτοικος, προσθέτοντας ότι πέρα από τους κινδύνους για τη δημόσια υγεία που συνεπάγεται η συγκεκριμένη κατάσταση υπάρχει και κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς.

«Είμαστε περίπου 30 σπίτια και ζούμε μέσα στο σκουπίδι, στους αρουραίους και σε λίγο στα φίδια. Πρέπει οπωσδήποτε να ληφθεί μέριμνα», πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι η κατάσταση δεν είναι… άγνωστη. «Από τον συγκεκριμένο δρόμο περνούν καθημερινά εργαζόμενοι της Υπηρεσίας Καθαριότητας καθ’ οδόν για το αμαξοστάσιο της Ν. Ιωνίας. Δεν μπορεί να μην έχουν δει τι γίνεται», σημειώνουν περίοικοι.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου