ΤΟΠΙΚΑ

Ακούσιος εγκλεισμός για τον 25χρονο εμπρηστή αποθήκης στη Λαρίσης

ακούσιος-εγκλεισμός-για-τον-25χρονο-εμπ-54780

Εντολή για ακούσιο εγκλεισμό έδωσε η Εισαγγελία Βόλου στον 25χρονο ημεδαπό που ανακρινόταν τη Μ. Παρασκευή από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου, για εμπρησμό σε εγκαταλειμμένη αποθήκη στη Λαρίσης με Αθηνών.

Ο 25χρονος είχε συλληφθεί από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ καθώς είχε εντοπιστεί σε κοντινή απόφαση από την αποθήκη, την ώρα που το παλιό κτίριο τυλιγόταν στις φλόγες στη 1 το βράδυ ξημερώματα Μ. Παρασκευής.

Η φωτιά που είχε εκδηλωθεί στην αποθήκη, είχε λάβει μεγάλες διαστάσεις, και μέσα σε λίγες ώρες είχε καταστρέψει ολοσχερώς το παλιό κτίριο, καθώς στο εσωτερικό του υπήρχε μεγάλος όγκος απορριμμάτων.

Εκεί έβρισκαν ανά τακτά διαστήματα καταφύγιο άστεγοι, και από την αρχή της προανάκρισης κινήθηκαν υποψίες για το τι είχε συνέβη.

Η πυρκαγιά είχε καταστεί δυνατό να σβηστεί γύρω στις 2.30 τα ξημερώματα, με συνολικά πέντε πυροσβεστικά οχήματα και δεκατρείς πυροσβέστες οι οποίοι έδωσαν κυριολεκτικά μάχη με τις πύρινες φλόγες.

Μετά την κατάσβεση, το Ανακριτικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου διενήργησε προανάκριση για ενδεχόμενο εμπρησμό, και στο πλαίσιο αυτό ανέκρινε τον 25χρονο ημεδαπό κινώντας αυτόφωρη διαδικασία.

Τελικά η Εισαγγελία Βόλου έδωσε εντολή ο συλληφθείς, ο οποίος αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα, να οδηγηθεί στην Ψυχιατρική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου για ακούσια νοσηλεία.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου παρέδωσε τον 25χρονο στο Αστυνομικό Τμήμα Βόλου για την εκτέλεση της εισαγγελικής παραγγελίας.

Κ.Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου