ΤΟΠΙΚΑ

«Καμπάνα» σε 44χρονο Βολιώτη οδηγό για μέθη

καμπάνα-σε-44χρονο-βολιώτη-οδηγό-για-μ-57727

Ενημερώθηκε ότι δεν θα πάρει τις 100.000 ευρώ που του οφείλονται και ήπιε. Τη δικαιολογία αυτή επικαλέστηκε χθες στο δικαστήριο 44χρονος Βολιώτης έμπορος, ο οποίος συνελήφθη για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος και εγκατάλειψη του τόπου του τροχαίου.

Ο 44χρονος συνελήφθη χθες γύρω στις 2.45 τα ξημερώματα μετά από αναζήτηση των αστυνομικών της Τροχαίας Βόλου.

Είχε εμπλακεί σε τροχαίο, σύμφωνα με τη δικογραφία που σχημάτισε εναντίον του η Τροχαία Βόλου (στο οποίο ευτυχώς προκλήθηκαν μόνο υλικές ζημιές και δεν υπήρξε τραυματισμός) και αποχώρησε με το αυτοκίνητό του από το σημείο.

Ο συλληφθείς κρατήθηκε και δικάστηκε από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου. Ο συνήγορος υπεράσπισής του είπε στο δικαστήριο ότι ο κατηγορούμενος ήπιε μόλις ενημερώθηκε ότι δεν θα πάρει τις 100.000 ευρώ που είχε δανείσει σε τρίτο άτομο.

Πρόσθεσε ότι ο 44χρονος δεν εγκατέλειψε τον τόπο του τροχαίου, αλλά ότι έδωσε τον αριθμό του στον οδηγό του άλλου αυτοκινήτου και κατόπιν αποχώρησε.

Στο αλκοτέστ στο οποίο τον υπέβαλαν οι αστυνομικοί μετά τη σύλληψή του, διαπιστώθηκε ότι είχε καταναλώσει ποσότητα αλκοόλ που αντιστοιχεί στο αίμα σε 2,09 χιλιοστά του γραμμαρίου ανά λίτρο εκπνεόμενου αέρα στην πρώτη μέτρηση και 2,21 στην β’ μέτρηση.

Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο και τον καταδίκασε. Του επέβαλε ποινή φυλάκισης ενός έτους, μετατρέψιμη προς πέντε ευρώ ημερησίως, χρηματική ποινή 2.000 ευρώ και αφαίρεση διπλώματος και πινακίδων για έξι μήνες.

Στο μεταξύ, σε ρητή δικάσιμο παραπέμφθηκε ο 34χρονος υπήκοος Αλβανίας που συνελήφθη προχθές Μ. Τετάρτη και κατηγορείται για πρόκληση σωματικών βλαβών, απειλή και πρόκληση φθορών κατά 42χρονου Σκιαθίτη. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 34χρονος ενοχλούνταν στις εργασίες του από το σημείο στάθμευσης του Ι.Χ. του παθόντα όταν ξεκίνησε το επεισόδιο. Η εισαγγελία Βόλου άσκησε ποινική δίωξη και όρισε ρητή δικάσιμο.

Τέλος, στις 20 Απριλίου θα δικαστεί στο αυτόφωρο, ο 52χρονος ημεδαπός που συνελήφθη από αστυνομικούς του Α.Τ. Ρήγα Φεραίου για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα.

Ο κατηγορούμενος ζήτησε και πήρε αναβολή. Υπενθυμίζεται ότι κατόπιν ελέγχου οι αστυνομικοί βρήκαν στην κατοχή του οκτώ πακέτα αφορολόγητου καπνού των 50 γραμ. και 70 πακέτα τσιγάρα (των 20 τσιγάρων το καθένα), τα οποία στερούνταν ειδικής ένσημης ταινίας και θα προωθούσε προς πώληση.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου