ΤΟΠΙΚΑ

Κτίριο του Νοσοκομείου διεκδικεί ο Δήμος Βόλου

κτίριο-του-νοσοκομείου-διεκδικεί-ο-δή-58481

Το κτίριο ιδιοκτησίας του Νοσοκομείου Βόλου στη συμβολή των οδών Κ. Καρτάλη και Ιάσονος, και το οικόπεδο του ΟΣΕ στην Αγριά διεκδικεί ο Δήμος Βόλου. Πρόκειται για ένα κτίριο και ένα οικόπεδο που είναι εγκαταλελειμμένα μέσα στον αστικό ιστό και αποτελούν εστίες μόλυνσης, για τις οποίες η δημοτική αρχή δέχεται επανειλημμένα παράπονα από τους δημότες.

Με επιστολές που υπογράφει ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος προς τον διοικητή του Αχιλλοπούλειου, Ματθαίο Δραμητινό, και προς τη ΓΑΙΟΣΕ ζητά την παραχώρηση των δύο χώρων στον Δήμο Βόλου, προκειμένου να αξιοποιηθούν προς όφελος της πόλης και των δημοτών. Ειδικά το οικόπεδο στην Αγριά προγραμματίζεται να αναβαθμιστεί σε χώρο πρασίνου.

Εξάλλου, μετά από διαμαρτυρίες που δέχθηκε από δημότες στο πλαίσιο περιοδείας του στις περιφερειακές ενότητες, ο κ. Μπέος παρεμβαίνει με επιστολή του προς το ΚΤΕΛ και την ΕΨΑ για αιτήματα πολιτών.

Από τη διοίκηση του ΚΤΕΛ ζητά αύξηση δρομολογίων προς τη Δράκεια και εξυπηρέτησης του Αγίου Λαυρεντίου με μίνι bus, προκειμένου να είναι εφικτή η αποβίβαση στο κέντρο του χωριού και να μην ταλαιπωρούνται οι επιβάτες -κυρίως οι ηλικιωμένοι- διανύοντας μεγάλες αποστάσεις.

Από τη διοίκηση της ΕΨΑ, ο κ. Μπέος ζητά να μεριμνήσει για την τοποθέτηση φωτεινού σηματοδότη στην είσοδο του εργοστασίου, για τη ρύθμιση εισόδου και εξόδου τόσο των επαγγελματικών όσο και των άλλων οχημάτων. «Η τοποθέτηση του φωτεινού σηματοδότη κρίνεται απαραίτητη λόγω της συχνής διέλευσης οχημάτων από το σημείο, το οποίο διασταυρώνεται με κεντρικό κόμβο κυκλοφορίας», αναφέρει χαρακτηριστικά στην επιστολή του.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου