ΤΟΠΙΚΑ

Ξεκίνησε η κάθοδος των… μυρίων

ξεκίνησε-η-κάθοδος-των-μυρίων-58551

Αυξημένη κίνηση καταγράφεται στα δρομολόγια του τρένου και του υπεραστικού ΚΤΕΛ, ενώ η ακτοπλοϊκή κίνηση από το λιμάνι του Βόλου προς τα νησιά των Βορείων Σποράδων περιορίζεται, μέχρι στιγμής, στην καθημερινή εικόνα.

Μεγαλύτερη κινητικότητα σημειώνεται στα δρομολόγια του υπεραστικού ΚΤΕΛ με προορισμό την Αθήνα, ενώ όπως δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος του υπεραστικού ΚΤΕΛ, Δημήτρης Κολυνδρίνης, έχουν προστεθεί επιπλέον δρομολόγια από Αθήνα προς Βόλο και αντιστρόφως, προκειμένου να εξυπηρετηθεί ο όγκος των εκδρομέων του Πάσχα.

Η μεγαλύτερη κίνηση παρατηρείται στη συγκεκριμένη γραμμή, και γι’ αυτό τον λόγο, εξάλλου, σήμερα προστίθενται οκτώ επιπλέον δρομολόγια και τέσσερα ακόμη θα προστεθούν αύριο στα ήδη προγραμματισμένα. Οι φοιτητές που προέρχονται από την Αθήνα επέστρεψαν ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα στις πατρογονικές εστίες, ενώ από χθες άρχισε η κάθοδος πολλών εργαζομένων προς την Αθήνα. Μεγάλος αριθμός επισκεπτών αναμένεται να κατευθυνθεί παράλληλα και προς τον Βόλο, στο πλαίσιο των εορταστικών εξορμήσεων που έχουν προγραμματιστεί.

Ανάλογη εικόνα παρουσιάζει η κίνηση με το τρένο, με επιπλέον βαγόνια να έχουν προστεθεί στα μεγάλα ταξίδια, στη διαδρομή Θεσσαλονίκη – Αθήνα, για παράδειγμα, με Intercity. Τα δρομολόγια με τη μεγαλύτερη κινητικότητα είναι εξάλλου οι διαδρομές προς Θεσσαλονίκη και τους ενδιάμεσους σταθμούς: Πλατύ, Σίνδος, Κατερίνη, Λιτόχωρο, επίσης οι διαδρομές προς Αθήνα, Ξάνθη, Κομοτηνή, Ορεστιάδα.

Αντίστοιχα, υπάρχουν αρκετοί εκδρομείς οι οποίοι κινούνται προς τον Βόλο με το τρένο, Ελληνες αλλά και αλλοδαποί, οι οποίοι απολαμβάνουν τη διαδρομή με το τρένο, επιλέγοντας τα μέσα μαζικής μεταφοράς για τις μετακινήσεις τους για λόγους οικονομίας.

Σε ό,τι αφορά, τέλος, τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, δεν παρουσιάζουν, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, την εικόνα της θερινής περιόδου, καθώς πολλά ξενοδοχεία των Βορείων Σποράδων παραμένουν ακόμη κλειστά, με τη σεζόν να ανοίγει αυλαία στις 2 Μαΐου, παράλληλα με την έναρξη των πτήσεων του εξωτερικού στο διεθνές αεροδρόμιο της Σκιάθου.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου