ΤΟΠΙΚΑ

Νέα παράταση στα έργα αποχέτευσης σε Αγριά και Σωρό

νέα-παράταση-στα-έργα-αποχέτευσης-σε-α-58656

Νέα καθυστέρηση στην παράδοση και έναρξη λειτουργίας των αποχετευτικών δικτύων σε Αγριά και Σωρό. Οι εργολάβοι ζήτησαν και πήραν νέες παρατάσεις στην ολοκλήρωση των έργων. Τα αιτήματα των παρατάσεων εγκρίθηκαν στη χθεσινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΥΑΜΒ.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΜΒ, Αρη Σαββάκη, η παράταση για το αποχετευτικό της Αγριάς λήγει στις 21 Απριλίου 2018. Αμέσως μετά θα γίνει έλεγχος της λειτουργίας του συστήματος και στη συνέχεια μέσα στο καλοκαίρι θα κληθούν οι δημότες να καταθέσουν αιτήσεις για τη σύνδεσή τους με το δίκτυο. Τα τέλη σύνδεσης σύμφωνα με τον κ. Σαββάκη κυμαίνονται μεταξύ 250 και 500 ευρώ, ωστόσο οι καταναλωτές θα μπορούν να τα εξοφλήσουν σε έως επτά τριμηνιαίες δόσεις.

Μέσα στο καλοκαίρι αναμένεται να κληθούν και οι κάτοικοι του Σωρού για να καταθέσουν αιτήσεις για τη σύνδεσή τους με το αποχετευτικό δίκτυο.

Αρδευση με κάρτα και προπληρωμή

Σύστημα άρδευσης με επαναφορτιζόμενη κάρτα ετοιμάζεται να εγκαινιάσει η ΔΕΥΑΜΒ. Στη συνεδρίαση του χθεσινού διοικητικού συμβουλίου εγκρίθηκαν η εκπόνηση μελέτης και οι όροι διαγωνισμού για την «προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία συστήματος ηλεκτρονικής υδροληψίας με χρήση επαναφορτιζόμενης κάρτας σε επιλεγμένες θέσεις του δικτύου άρδευσης», προϋπολογισμού 52.200 ευρώ.

Όπως τόνισε ο κ. Σαββάκης, με το συγκεκριμένο σύστημα αναμένεται να εξοικονομηθούν σημαντικές ποσότητες νερού. «Οι απώλειες του αρδευτικού νερού οφείλονται σε μη καταγεγραμμένες ποσότητες, καθώς με το σημερινό σύστημα λειτουργίας οι παροχές δεν καταμετρούνται με ακρίβεια. Οι απώλειες εσόδων προκύπτουν από υδρολήπτες που χρησιμοποιούν τις ελεύθερες παροχές για να πάρουν ποσότητες νερού χωρίς ακριβή καταγραφή. Με την εφαρμογή συστήματος προπληρωμής μηδενίζονται οι απώλειες εσόδων από τη μη ακριβή καταγραφή.

Το σύστημα θα εφαρμοστεί στις θέσεις Μικροθήβες, Αϊδίνι, Διμήνι, Παλιούρι, Σουβάλα Σέσκλου και Μπαϊλένι Σέσκλου.

Δύναται δε να επεκταθεί και σε άλλες περιοχές.

Προσλήψεις

Μέσα στον Μάιο αναμένεται να γίνουν οι προσλήψεις πέντε εργαζομένων που θα απασχοληθούν στη ΔΕΥΑΜΒ, στο πλαίσιο προγράμματος του ΟΑΕΔ επιχορήγησης επιχειρήσεων, φορέων και οργανισμών του δημοσίου τομέα και επιχειρήσεων δήμων και περιφερειών για την απασχόληση μακροχρόνια ανέργων, ηλικίας 55 έως 67 ετών.

Πρόκειται για τους: Κωνσταντίνο Πανιό – υπάλληλο λογιστηρίου ΔΕ, Αλέκο Ζενίδη – ηλεκτροσυγκολητή ΔΕ, Χρήστο Αναγνωστάκη – τεχνίτη ηλεκτρολόγο ΔΕ, Στέργιο Μόσιο – οικοδόμο ΥΕ, Αναστάσιο Στύλα – εργάτη οικοδομών ΥΕ.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου