ΤΟΠΙΚΑ

Στη φυλακή Βολιώτης για το …παραπάνω κρασί

στη-φυλακή-βολιώτης-για-το-παραπάνω-κ-60312

Ποινή φυλάκισης τριών μηνών χωρίς αναστολή, χρηματική ποινή 1.200 ευρώ και αφαίρεση της άδειας οδήγησης για έξι μήνες επέβαλε χθες το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε 60χρονο Βολιώτη, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος.

Ο καταδικασθείς συνελήφθη χθες στις 4.45 τα ξημερώματα στο κέντρο της πόλης από αστυνομικούς της Τροχαίας Βόλου, οδηγώντας Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο και έχοντας καταναλώσει ποσότητα αλκοόλ που αντιστοιχεί σε 1,51 χιλιοστά του γραμμαρίου ανά λίτρο εκπνεόμενου αέρα, σύμφωνα με την α’ μέτρηση, και σε 1,31 στη β’ μέτρηση.

Ο μεθυσμένος οδηγός κρατήθηκε και χθες το μεσημέρι οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Βόλου, η οποία άσκησε εναντίον του ποινική δίωξη για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος, και τον παρέπεμψε στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου.

Απολογούμενος στο δικαστήριο, ο 60χρονος υποστήριξε ότι κατανάλωσε αλκοόλ και συγκεκριμένα κρασί, καθώς νωρίτερα είχε αφήσει το παιδί του στο Νοσοκομείο. «Είμαι φταίχτης. Μετανιώνω», ανέφερε χαρακτηριστικά, όμως το δικαστήριο δεν συγκινήθηκε με τη στάση και τη συμπεριφορά του και δεν του χορήγησε τη δυνατότητα η ποινή του να έχει αναστολή, αλλά τη μετέτρεψε προς πέντε ευρώ ημερησίως.

Ο καταδικασθείς είχε απασχολήσει στο παρελθόν το δικαστήριο με άλλη πράξη. Μετά την ανακοίνωση της απόφασης του δικαστηρίου, ο 60χρονος αναζήτησε συγγενικά του πρόσωπα προκειμένου να συγκεντρώσει τα χρήματα και να πληρώσει την ποινή. Εναντίον του εκδόθηκε παραγγελία φυλάκισης στις Δικαστικές Φυλακές Λάρισας και ο καταδικασθείς οδηγήθηκε στα κρατητήρια.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου