ΤΟΠΙΚΑ

Εφυγε ο χειρούργος Δημήτρης Κουταρέλος

εφυγε-ο-χειρούργος-δημήτρης-κουταρέλ-63515
Φτωχότερος ο ιατρικός κόσμος της Μαγνησίας- Σε λίγες ώρες η κηδεία του στη Ν. Δημητριάδα
Εφυγε χθες το βράδυ σε ηλικία 66 ετών, ο γνωστός ιατρός- χειρούργος, Δημήτρης Κουταρέλος με καταγωγή από την Ευξεινούπολη Αλμυρού, βυθίζοντας στο πένθος την οικογένειά του αλλά και τον ιατρικό κόσμο και όχι μόνο.
Ο Δημήτρης Κουταρέλος έδωσε σκληρή αλλά άνιση μάχη με την επάρατο νόσο και κατέληξε στην χειρουργική κλινική του Νοσοκομείου Βόλου, το δεύτερο σπίτι του όπως το αποκαλεί σε ανάρτησή του στο Facebook ο γιος του, Αποστόλης. Η κηδεία του θα γίνει σήμερα, Κυριακή, στις 3μ.μ., στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου, στη Νέα Δημητριάδα.
Συγκινητικό το αποχαιρετιστήριο μήνυμα που έγραψε στη σελίδα του στο Facebook ο γιος του, Αποστόλης, στο οποίο αναφέρει: “Στην χειρουργική κλινική του Αχιλλοπούλειου νοσοκομείου Βόλου, επέλεξες να φύγεις, στο δεύτερο σπίτι σου, εκεί που επί 30 συναπτά έτη υπηρέτησες το εθνικό σύστημα υγείας με ανιδιοτέλεια και σεβασμό, από τον βαθμό του επιμελητή αρχικά και από τον βαθμό του διευθυντή της κλινικής αργότερα, βαθμό με τον οποίο συνταξιοδοτήθηκες. Τίμιος άνθρωπος, σωστός οικογενειάρχης, καλός σύζυγος και άριστος πατέρας, βαθιά πατριώτης και θρησκευόμενος. Πατέρα όσα και να γράψω ειναι λίγα, όσοι σε ξέραν μιλάνε με τα καλύτερα λόγια. Η επάρατη νόσος μετά από 14 μηνες σε νίκησε, μα εσύ πατέρα δεν φοβόσουν τον καρκίνο ούτε τον θάνατο, αυτοί φοβόντουσαν εσένα, και ξέρεις γιατί πατέρα; Γιατί όλα αυτά τα χρόνια έμπαινες μέσα στα χειρουργεία και νικούσες και τον θάνατο και τον καρκίνο, εκατοντάδες άνθρωποι ζουν και το χρωστάνε σε σένα, εσύ νικούσες τον καρκίνο καθημερινά μέσα στα χειρουργεία, στον απολογισμό ΠΑΤΕΡΑ, εσύ είσαι ο νικητής. Ήσουν αυτός που έφερε την λαπαροσκοπική χειρουργική στην Μαγνησία. Πέρα όμως από εξαιρετικός επιστήμονας και άριστος χειρουργός,(συγκεκριμένα πολλοί σε χαρακτήριζαν ως το καλύτερο νυστέρι), ήσουν ο τέλειος πατέρας, δεν μας έλειψε ποτέ τίποτα, μας δίδαξες αρχές, αξίες, ήθος, αξιοπρέπεια, έφυγες πατέρα και αφήνεις πίσω σου μια τεράστια παρακαταθήκη, ένα πεντακάθαρο όνομα και μια υπέροχη οικογένεια, τα παιδια σου, εμένα, τον Αντρέα, την Χρυσαφενια, Και την γυναίκα που ήταν δίπλα σου μέχρι το τελευταίο λεπτό την Ελισάβετ, για σένα πατέρα θα παραμείνουμε δυνατοί και ενωμένοι.

Καλό ταξίδι ΜΕΓΆΛΕ, ο παράδεισος από σήμερα είναι πιο πλούσιος”.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου