ΤΟΠΙΚΑ

«Συνεχίζεται ο εμπαιγμός για το έργο της παράκαμψης «S» στη Νέα Ιωνία»

συνεχίζεται-ο-εμπαιγμός-για-το-έργο-τ-64913

Ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, καταγγέλλοντας τις συνεχείς αναβολές του έργου της σιδηροδρομικής παράκαμψης «S» στη Νέα Ιωνία.

Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει στην ερώτησή του ο βουλευτής Μαγνησίας, «Τρένο πάνε… οι υποσχέσεις του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, για το έργο της σιδηροδρομικής παράκαμψης «S» του οικιστικού ιστού της Νέας Ιωνίας Βόλου. Η δημοπράτηση του έργου είχε αρχικά εξαγγελθεί από την κυβέρνηση, για τον Οκτώβριο του 2016, ενώ αργότερα μετατέθηκε για τον Οκτώβρη του 2017, χωρίς να έχει υλοποιηθεί καμία υπόσχεση.

Σχεδόν δύο χρόνια μετά, πληροφορούμαστε ότι έχουν ορισθεί νέες ημερομηνίες για την προκήρυξη του διαγωνισμού, στις 12 Ιουνίου του 2018 και για τη διενέργεια του διαγωνισμού στις 19 Ιουλίου 2018 αντίστοιχα. Νέα αναβολή για ένα έργο που έχει χαρακτηριστεί μεγάλης σημασίας για την τοπική κοινωνία.

Εξακολουθεί όμως να παραμένει αβέβαιο, το αν τελικά θα υλοποιηθεί και το νέο χρονοδιάγραμμα, καθώς ακόμη δεν έχει κατατεθεί αίτηση χρηματοδότησης στο ΥΜΕΠΕΡΑΑ (Επιχειρησιακό Πρόγραμμα- Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξης). Δυστυχώς, για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται ότι οι υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ προς τους πολίτες του Βόλου είναι κενές περιεχομένου.

Κατόπιν τούτων, Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

  1. Οι συνεχόμενες αδικαιολόγητες αναβολές του έργου φαλκιδεύουν την κατασκευή του, αφού η προγραμματική περίοδος χρηματοδότησης ολοκληρώνεται το 2020. Πώς θα καλύψει το υπουργείο τα δυόμιση χαμένα χρόνια που έχουν παρέλθει από την πρώτη εξαγγελία δημοπράτησης;
  2. Πώς θα ακολουθηθεί το χρονοδιάγραμμα που ορίζει το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών για το έργο της παράκαμψης «S» στη Νέα Ιωνία Βόλου, όταν ακόμη δεν έχει κατατεθεί η απαιτούμενη αίτηση χρηματοδότησης στο ΥΜΕΠΕΡΑΑ;» καταλήγει η ερώτηση του βουλευτή Μαγνησίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου