ΤΟΠΙΚΑ

Ορκίστηκε η 1η σειρά νεοσυλλέκτων στην 32η Ταξιαρχία [photos]

ορκίστηκε-η-1η-σειρά-νεοσυλλέκτων-στην-3-65447

Μέσα σε κλίμα εθνικής ομοψυχίας, ορκίστηκε σήμερα το πρωί στο στρατόπεδο «Ν. Γεωργούλα» η πρώτη σειρά 450 νεοσυλλέκτων που παρουσιάστηκε στη Λάρισα και εκπαιδεύτηκε στο Βόλο, παρουσία του Διοικητή της 1ης Στρατιάς, αντιστράτηγου κ. Δημόκριτου Ζερβάκη, βουλευτών, των τοπικών αρχών, εκπροσώπων των Σωμάτων Ασφαλείας αλλά και πλήθους συγγενών των νεοσυλλέκτων.

Στη Δοξολογία χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ.κ. Ιγνάτιος , για να ακολουθήσει η ορκωμοσία των νεοσύλλεκτων, με χριστιανικό και πολιτικό όρκο.

Στο αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων, αναφέρθηκε στην Ημερήσια Διαταγή, ο διοικητής της 32 Ταξιαρχίας Πεζοναυτών, ταξίαρχος κ. Ευάγγελο Παπαδόπουλος , υπογραμμίζοντας «ότι ιδιαίτερα σήμερα που αμφισβητούνται τα αναφαίρετα δικαιώματά μας, καθίσταται περισσότερο παρά ποτέ επιτακτική η ανάγκη για επαγρύπνηση, εγρήγορση, αμυντική θωράκιση και εθνική ομοψυχία, ώστε να αντιμετωπίσουμε κάθε κίνδυνο που ελλοχεύει για την πατρίδα μας» όπως είπε.

Παράλληλα ο κ. Παπαδόπουλος απευθυνόμενος στους νεοσύλλεκτους τους προέτρεψε να γίνουν άριστοι μαχητές και να προκαλέσουν την ιστορία με τη λεβεντιά τους.

«Η πατρίδα θέλει τους στρατιώτες της με υψηλό φρόνημα, με γνώση, πειθαρχικούς και αποφασιστικούς, ώστε να αξιοποιηθούν τα μέσα και τα υλικά που η προμήθειά τους γίνεται με το υστέρημα του Ελληνικού λαού» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Διοικητής της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών.

Αξιόμαχες οι Ένοπλες Δυνάμεις

Ο αντιστράτηγος κ. Δημόκριτος Ζερβάκης μεταφέροντας τον χαιρετισμό του Αρχηγού ΓΕΣ αντιστράτηγου Αλκιβιάδη Στεφανή, από την πλευρά του τόνισε ότι η αστάθεια που επικρατεί στο διεθνές περιβάλλον και ιδιαίτερα στην ευρύτερη περιοχή μας, καθιστά σήμερα περισσότερο αναγκαία από ποτέ τη διατήρηση ενός ισχυρού και αξιόμαχου Στρατού που θα εξασφαλίζει την άμυνα της χώρας και θα υπερασπίζεται την εθνική ανεξαρτησία και την εδαφική ακεραιότητα της πατρίδας , όπως είναι η αποστολή του.

«Ο Στρατός δεν βρίσκεται σε κρίση, διότι το προσωπικό του διατηρεί την αισιοδοξία, το υψηλό ηθικό και πρωτίστως διακατέχεται από το πνεύμα του νικητή. Το ανθρώπινο δυναμικό αποτελεί το πολυτιμότερο οπλικό μας σύστημα και τον σημαντικότερο πολλαπλασιαστή ισχύος του Ελληνικού Στρατού, οπότε το ειλικρινές ενδιαφέρον, ο αξιοπρεπής και δίκαιος χειρισμός του και η κατάλληλη αξιοποίησή του, αποτελούν προτεραιότητα κάθε επιπέδου διοίκησης» σημείωσε επίσης ο κ. Ζερβάκης.

Μετά το πέρας της ορκωμοσίας, ακολούθησε παρέλαση των νεοσυλλέκτων στο χώρο του Στρατοπέδου, μπροστά από τις στρατιωτικές και πολιτικές αρχές.

Καμία δήλωση για την 32η Ταξιαρχία

Θα πρέπει να σημειωθεί πως τόσο ο αντιστράτηγος κ. Δημόκριτος Ζερβάκης όσο και ο διοικητής της 32ης Ταξιαρχίας κ. Βαγγέλης Παπαδόπουλος, αρκέστηκαν στην ανάγνωση της Ημερήσιας Διαταγής και δεν θέλησαν να σχολιάσουν τις εξελίξεις, γύρω από την μετεγκατάσταση της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών.

Αποχώρησε ο βουλευτής του ΚΚΕ

Από την τελετής ορκωμοσίας, αποχώρησε ο βουλευτής του ΚΚΕ Κων. Στεργίου, εις ένδειξη διαμαρτυρίας για την παρουσία του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Παναγιώτη Ηλιόπουλου.

Σε δήλωσή του, έξω από το στρατόπεδο, ο κ. Κώστας Στεργίου εξέφρασε την δυσφορία του διότι εκλήθη ο κ. Ηλιόπουλος και χαρακτήρισε άστοχη την ενέργεια της Διοίκησης του Στρατοπέδου και του ΓΕΣ να απευθύνουν πρόσκληση στο βουλευτή της Χρυσής Αυγής.

«Εξέφρασα τη δυσαρέσκειά μου στον αντιστράτηγο και τον διοικητή της Ταξ.ΠΖΝ οι οποίοι εκδήλωσαν το ενδιαφέρον να καλέσουν τον εκπρόσωπο της φασιστικής οργάνωσης να αποχωρήσει, αλλά δεν κατέστη δυνατόν» τόνισε ο κ. Στεργίου. «Στη σημερινή συγκυρία που περνάει η χώρα είναι άστοχο να προσκαλείται ο εκπρόσωπος και απόγονος των εγκληματιών και των κουκουλοφόρων της περιόδου ‘40-45» πρόσθεσε επίσης ο βουλευτής του ΚΚΕ Μαγνησίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου