ΤΟΠΙΚΑ

Στη μαρίνα του Βόλου οι πλοίαρχοι του 2ου ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας

στη-μαρίνα-του-βόλου-οι-πλοίαρχοι-του-2ο-66223

Εκπαιδευτική επίσκεψη των μαθητών της Γ΄ τάξης Πλοιάρχων Εμπορικού Ναυτικού του 2ου ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας Βόλου πραγματοποιήθηκε χθες στο ιστιοπλοϊκό σκάφος αναψυχής «ΑΝΑΞ», ένα σκάφος 48 ποδών της JEANNEAU SUN ODYSSEY, στους προβλήτες των σκαφών αναψυχής του λιμανιού του Βόλου.

Ο στόχος της εκπαιδευτικής επίσκεψης ήταν η γνωριμία των μαθητών με τα ιστιοπλοϊκά σκάφη και τους ανθρώπους της τουριστικής κρουαζιέρας.

Κατά τη διάρκεια της εκπαιδευτικής επίσκεψης, μαθητές και εκπαιδευτικοί είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στο κατάστρωμα και στους χώρους ενδιαίτησης του σκάφους και να ενημερωθούν για τα χαρακτηριστικά του, τον ναυτιλιακό εξοπλισμό του, τα σωστικά και πυροσβεστικά του μέσα, καθώς και για τις προϋποθέσεις απόκτησης διπλώματος πλοιάρχου ιστιοπλόου (skipper) και τις προοπτικές απασχόλησης νέων στην τουριστική κρουαζιέρα.

Στην εκπαιδευτική επίσκεψη συμμετείχαν οι μαθητές της Γ’ τάξης πλοιάρχων Ε.Ν. και οι εκπαιδευτικοί Σίμος Νικόλαος και Πατρίδας Απόστολος (πλοίαρχοι Ε.Ν.).

Εκ μέρους των μαθητών και εκπαιδευτικών του Τομέα Ναυτιλιακών Επαγγελμάτων, ειδικότητας Πλοιάρχων Ε.Ν., του 2ου ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας Βόλου, εκφράζονται θερμές ευχαριστίες στον πλοίαρχο ιστιοπλοϊκών σκαφών ανοιχτής θαλάσσης κ. Σταμάτη Μπένη, για την άψογη ξενάγηση και παρουσίαση του σκάφους, και στον κ. Δημήτριο Χατζηγιάννη, της ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΩΤ ΝΕΠΑ, για τη διάθεση του σκάφους του.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου