ΤΟΠΙΚΑ

Δέματα σε 1.500 οικογένειες από τη Μητρόπολη

δέματα-σε-1-500-οικογένειες-από-τη-μητρόπο-66444

Αρχίζει τη Μ. Δευτέρα η διανομή τροφίμων σε 1.500, περίπου, άπορες οικογένειες της περιοχής μας από τη Μητρόπολη Δημητριάδος, ενόψει του Πάσχα, προκειμένου να εξασφαλιστούν τα απαραίτητα για το γιορτινό τραπέζι.

Η διανομή τροφίμων από το Πνευματικό Κέντρο, ειδικότερα, θα διαρκέσει από τη Μ. Δευτέρα έως τη Μ. Τετάρτη και τα δέματα που θα δοθούν σε 500 περίπου οικογένειες, περιλαμβάνουν γάλα, ζυμαρικά, όσπρια, λάδι, αλεύρι και ζάχαρη.

Στο μεταξύ, δεκάδες δέματα με τρόφιμα θα διανεμηθούν και από τις ενορίες, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες όσων οικογενειών ή μοναχικών ατόμων αδυνατούν να εξασφαλίσουν ακόμη και τα στοιχειώδη και ζητούν τη συνδρομή της Εκκλησίας.

Το έμψυχο δυναμικό της Μητρόπολης, κληρικοί και λαϊκοί, γίνονται αποδέκτες της αγωνίας του κόσμου και της αδυναμίας πολλών άνεργων γονέων να εξασφαλίσουν τα αναγκαία για το καθημερινό τραπέζι.

Ανάλογα αιτήματα καταγράφονται και στο Κέντρο Στήριξης Οικογένειας της Μητρόπολης Δημητριάδος, όπου απευθύνονται δεκάδες Βολιώτες κάθε ηλικίας, προκειμένου να βοηθηθούν. Πολλά αιτήματα προέρχονται, εξάλλου, από μοναχικά άτομα, τα οποία αντιμετωπίζουν ανάλογα προβλήματα.

Χρηματικά βοηθήματα

Αμέσως μετά τις γιορτές του Πάσχα θα δοθούν επίσης χρηματικά βοηθήματα σε 40 Βολιώτες φοιτητές, παιδιά άπορων οικογενειών με πολύ χαμηλό ετήσιο εισόδημα και σε 20 επιπλέον ασθενείς, νεφροπαθείς και πάσχοντες από μεσογειακή αναιμία.

Τα βοηθήματα δίνονται επί σειρά ετών από την τοπική Εκκλησία, Χριστούγεννα και Πάσχα, προκειμένου να καλυφθούν άμεσες ανάγκες, σε όλες τις προαναφερθείσες περιπτώσεις.

Τα αιτήματα υποβάλλονται μέσω των συλλόγων νεφροπαθών και πασχόντων από μεσογειακή αναιμία στην τοπική Εκκλησία, ενώ παράλληλα παρατηρείται διαρκής ροή αιτημάτων από κατοίκους της Μαγνησίας που έχουν περιέλθει σε δυσχερή οικονομική κατάσταση και αδυνατούν να ανταποκριθούν σε καθημερινά προβλήματα, στα οποία περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, και χρόνια προβλήματα υγείας.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου