ΤΟΠΙΚΑ

Στην Αθήνα οι πλειστηριασμοί ακινήτων Βολιωτών δανειοληπτών

στην-αθήνα-οι-πλειστηριασμοί-ακινήτω-66644

Αρχισαν οι ειδοποιήσεις δανειοληπτών του Βόλου για τη διενέργεια πλειστηριασμών, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας που διαχειρίζεται ο Συμβολαιογραφικών Σύλλογος Αθηνών.

Μία 58χρονη Βολιώτισσα δανειολήπτρια, ελεύθερη επαγγελματίας, ενημέρωσε χθες ότι έλαβε ενημερωτικό έγγραφο από τράπεζα, σχετικά με το γεγονός ότι ο πλειστηριασμός της εξοχικής της κατοικίας στην Κ. Γατζέα μεταφέρεται στην Αθήνα.

Επρόκειτο για πλειστηριασμό που είχε διενεργηθεί δύο φορές στο παρελθόν στο Ειρηνοδικείο Βόλου και είχε αποβεί άγονος. Αφορούσε σε ακίνητο έκτασης 50 τετραγωνικών μέτρων για οφειλή ύψους 98.000 ευρώ από επαγγελματικό δάνειο.

Το θέμα συζητήθηκε χθες και στη συνέλευση του Κινήματος Πολιτών κατά των Κατασχέσεων και Πλειστηριασμών που πραγματοποιήθηκε στο Ειρηνοδικείο Βόλου, για την περαιτέρω οργάνωση των κινητοποιήσεων.

Τα μέλη του κινήματος συνεχίζουν να συγκεντρώνονται στο Ειρηνοδικείο και συντονίζουν τη δράση τους, παρά το γεγονός ότι συμβατοί πλειστηριασμοί δεν πραγματοποιούνται πια.

Στη συνέλευση ήταν και η 58χρονη δανειολήπτρια, η οποία δήλωσε απογοητευμένη για την πορεία που θα έχουν τα ακίνητά της.

Η ελεύθερη επαγγελματίας βρισκόταν στα δικαστήρια, καθώς από εσφαλμένη προφανώς πληροφόρηση είχε ενημερωθεί για δεύτερο πλειστηριασμό ακινήτου της που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στο Ειρηνοδικείο Βόλου χθες, και αφορούσε τριάρι διαμέρισμα που έχει η ίδια σε πολυκατοικία στον Βόλο.

Βέβαια στα δικαστήρια δεν παρουσιάστηκε κανένας, ούτε δικαστικός επιμελητής ούτε συμβολαιογράφος.

Εξάλλου, μετά τις αλλαγές που ψηφίστηκαν με το πολυνομοσχέδιο και τις τροποποιήσεις του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, όλοι οι πλειστηριασμοί διενεργούνται μόνο ηλεκτρονικά από 21 Φεβρουαρίου.

Η 58χρονη αναφέρθηκε στις περιπέτειες που έχει με τα ακίνητά της, αλλά και την ενημέρωση που έχει για τη διενέργεια ηλεκτρονικού πλειστηριασμού σχετικά με την εξοχική της κατοικία.

Είπε ότι ενημερώθηκε εγγράφως για τη μεταφορά του πλειστηριασμού στην Αθήνα, χωρίς να έχει περαιτέρω ενημέρωση για τον ακριβή χρόνο εκτέλεσης της εκποίησης.

«Δυστυχώς», είπε, «με την τράπεζα δεν μπορέσαμε να έρθουμε σε συμφωνία για κάποια ρύθμιση. Μετά την κρίση αδυνατούσαμε να καταβάλουμε τις δόσεις. Εντούτοις ενδιαφερθήκαμε να ρυθμίσουμε την οφειλή. Η τράπεζα όμως είχε απαιτήσεις που δεν ήμασταν σε θέση να ικανοποιήσουμε. Απαιτούσε μηνιαία δόση 1.800 ευρώ και την κατάθεση ποσού 10.000 ευρώ, ενώ αυτή η οικονομική δυνατότητα δεν υπήρχε», κατέληξε.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου