ΤΟΠΙΚΑ

Προϊστάμενοι στα απορριμματοφόρα του Δήμου Βόλου

προϊστάμενοι-στα-απορριμματοφόρα-το-67661

Ξεκίνησαν οι παρενέργειες στην Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Βόλου, με φόντο τους διορισμούς μονίμων υπαλλήλων στις ανταποδοτικές υπηρεσίες των δήμων. Χθες, το Υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι οι προσωρινοί πίνακες των διοριστέων θα έχουν αναρτηθεί έως την Παρασκευή 30 Μαρτίου. Την ίδια ωστόσο ημέρα λήγουν οι συμβάσεις των 74 εργαζομένων στην Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Βόλου, που έχουν ήδη αρχίσει να παίρνουν ρεπό και άδειες που δικαιούνται.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας Βόλου, Γιώργο Πράττο, αυτή τη στιγμή στην υπηρεσία, «στοίχημα» είναι ακόμη και η ομαλή αποκομιδή των απορριμμάτων. Η λήψη αδειών και ρεπό από τους 74 συμβασιούχους έχει αποδυναμώσει αισθητά την υπηρεσία, που προσπαθεί να καλύψει τις ανάγκες της με μετακινήσεις προσωπικού. Και όπως εκτιμάται, η διαδικασία των προσλήψεων του μόνιμου προσωπικού δεν θα ολοκληρωθεί εγκαίρως.

«Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στα πολυδύναμα κέντρα Αγριάς, Ν. Αγχιάλου και Πορταριάς, όπου υπηρετεί μεγάλος αριθμός συμβασιούχων. Για να κάνουμε τουλάχιστον την αποκομιδή, προχωράμε σε αλχημείες και μετακινήσεις προσωπικού από τον Βόλο προς τις περιφερειακές ενότητες. Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη, δεδομένου ότι ξεκινά και η πασχαλινή περίοδος και έχει βγει πρόγραμμα με έκτακτα συνεργεία για την καθαριότητα των περιοχών γύρω από τους Ιερούς Ναούς αλλά και για την αποκομιδή στις ίδιες περιοχές των απορριμμάτων, ακόμη και δύο φορές την ημέρα εφόσον χρειάζεται», τόνισε ο κ. Πράττος.

Για την κάλυψη των κενών, ήδη προϊστάμενοι έχουν αναγκαστεί να ανέβουν στο… σκαλοπάτι των απορριμματοφόρων και να βοηθούν στην αποκομιδή.

Σε σύσκεψη που έκανε στην υπηρεσία, ο κ. Πράττος, ζήτησε από όλους να είναι σε ετοιμότητα. «Ηδη έχουμε ανακαλέσει τις άδειες των μονίμων υπαλλήλων, εκτός αν πρόκειται για άδειες ασθενείας, και έχω ζητήσει από τους προϊσταμένους εφόσον χρειαστεί να είναι έτοιμοι μαζί με μένα να στελεχώσουμε τα πληρώματα των απορριμματοφόρων. Θα είμαστε όλοι έξω», δήλωσε.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου