ΤΟΠΙΚΑ

Πανεκπαιδευτικό μέτωπο στη Μαγνησία

πανεκπαιδευτικό-μέτωπο-στη-μαγνησία-67757

Δάσκαλοι, καθηγητές, γονείς μαθητών αλλά και φοιτητές των παιδαγωγικών τμημάτων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας συγκροτούν ενιαίο μέτωπο αγώνα για τη διεκδίκηση μόνιμων διορισμών στα σχολεία του νομού. Μεθαύριο, Παρασκευή, πρόκειται να δώσουν δυναμικό παρών στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία προς τη Βουλή και το Μέγαρο Μαξίμου, που προγραμματίζεται στη 1:30 το μεσημέρι στην Αθήνα.Αξίζει να σημειωθεί ότι μόνο σε επίπεδο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, 91 οργανικές θέσεις είναι κενές και καλύπτονται από αναπληρωτές εκπαιδευτικούς.

Προχθές το απόγευμα, στην αίθουσα του εργατικού κέντρου Βόλου, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, είχε συνάντηση με την Ενωση Γονέων Μαθητών Δήμου Βόλου αλλά και εκπροσώπους των τριών παιδαγωγικών τμημάτων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας: Προσχολικής Αγωγής, Δημοτικής Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του συλλόγου, Αποστόλη Μούσιο, τα τελευταία χρόνια έχουν φύγει από την εκπαίδευση 15.000 εκπαιδευτικοί με σύνταξη και δεν έχει γίνει ούτε ένας διορισμός.

Σύμφωνα με στοιχεία που επικαλέστηκε, σε τοπικό επίπεδο υπάρχουν 56 οργανικά κενά στη γενική αγωγή και 54 στην ειδική αγωγή, για τα οποία έγιναν μόλις 17 μεταθέσεις στην πρώτη κατηγορία και 2 μεταθέσεις στη δεύτερη κατηγορία. Αυτό σημαίνει ότι 39 θέσεις στη γενική αγωγή και 52 στην ειδική αγωγή καλύπτονται από αναπληρωτές κι όχι από μόνιμους εκπαιδευτικούς. «Πρόκειται για εκπαιδευτικούς που επί της ουσίας αναπληρώνουν τους εαυτούς τους», ανέφερε ο κ. Μούσιος, ζητώντας άμεσους διορισμούς με στόχο την αναβάθμιση των ποιοτικών χαρακτηριστικών της παρεχόμενης εκπαίδευσης.

Στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων, οι δάσκαλοι δίνουν το πρώτο τους αγωνιστικό ραντεβού στη 1:30 αύριο το μεσημέρι έξω από τα γραφεία της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, και την Παρασκευή καλούν γονείς μαθητών και φοιτητών να συμμετάσχουν στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα. Για τη μετάβαση στην Αθήνα θα υπάρχει πούλμαν που θα αναχωρήσει την Παρασκευή στις 8 το πρωί μπροστά από το Δημαρχείο Βόλου.

Η ΕΛΜΕ Μαγνησίας

Σήμερα, Τετάρτη, στις 6:30 το απόγευμα, η ΕΛΜΕ Μαγνησίας πραγματοποιεί διευρυμένο διοικητικό συμβούλιο με τους αναπληρωτές στα γραφεία της, ενόψει των κινητοποιήσεων της ερχόμενης Παρασκευής.

Για τον λόγο αυτό το ΔΣ της ΟΛΜΕ προκηρύσσει τρίωρη στάση εργασίας τις τρεις τελευταίες ώρες του πρωινού κύκλου (11:00 έως 14:00) και τις τρεις πρώτες ώρες του απογευματινού κύκλου (14:00 έως 17:00).

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Μαγνησίας προκηρύσσει την Παρασκευή 30/03, τρίωρη διευκολυντική στάση εργασίας τις τρεις πρώτες ώρες του πρωινού κύκλου (08:00 έως 11:00) και τις τρεις τελευταίες ώρες του απογευματινού κύκλου (17:00 έως 20:00), ώστε η απεργία να είναι 24ωρη για να διευκολυνθεί η συμμετοχή των καθηγητών στη συγκέντρωση της Αθήνας. Όσοι καθηγητές επιθυμούν να λάβουν μέρος στο συλλαλητήριο στην Αθήνα, μπορούν να δηλώσουν τη συμμετοχή τους έως την Τετάρτη το βράδυ, για να εξεταστεί η δυνατότητα να κλειστεί λεωφορείο (δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα: 6970968696 Γιαννουλή Μαρία και 6979348163 Τσιτούμη Διαλεκτή).

Οι γονείς

Στις διαμαρτυρίες συμμετέχουν και οι γονείς. Με ανακοίνωση της Ενωσης Γονέων Βόλου ανακοινώνεται η συμμετοχή στο συλλαλητήριο και πορεία της Παρασκευής. Καλούνται όσοι γονείς επιθυμούν γενικότερα, αλλά και μέλη Δ.Σ. Συλλόγων Γονέων, να συμμετάσχουν. Δρομολογούνται δωρεάν λεωφορεία. Δηλώσεις συμμετοχής γονέων, μέχρι το πρωί της Πέμπτης 29 Μαρτίου (στην κ. Ισαβέλλα Καρεγκλά τηλ. 6975784143).

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου