ΤΟΠΙΚΑ

Ανέστειλαν την αποχή οι συμβολαιογράφοι

ανέστειλαν-την-αποχή-οι-συμβολαιογρά-68423

Εληξε η αποχή των συμβολαιογράφων Βόλου από τη διενέργεια ηλεκτρονικών πλειστηριασμών. Σε έκτακτη γενική συνέλευση του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείου Λάρισας την περασμένη Δευτέρα, αποφασίστηκε η αναστολή της αποχής κατόπιν ομόφωνης εισήγησης του διοικητικού συμβουλίου.

Ο Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Εφετείου Λάρισας είχε προχωρήσει σε κινητοποιήσεις στις 31 Ιανουαρίου 2018. Διεκδικούσε προστασία του συμβολαιογράφου από την άσκηση των καθηκόντων του και την ανάληψη εκ μέρους του Υπουργείου Δικαιοσύνης της εποπτείας και του ελέγχου της εύρυθμης λειτουργίας της πλατφόρμας των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.

Παρά το γεγονός ότι δεν υπήρξε κάποια ανακοίνωση γύρω από τα επίμαχα θέματα από πλευράς του Υπουργείου Δικαιοσύνης, οι συμβολαιογράφοι αποφάσισαν αναστολή της αποχής.

Επιπλέον, οι συμβολαιογράφοι που αρνούνται να συμμετάσχουν σε πλειστηριασμούς, απειλούνται ακόμη και με παράβαση καθήκοντος, καθώς τροποποιήθηκε το άρθρο 98 του Νόμου 2830/2000, που αφορά στον Κώδικα Συμβολαιογράφων.

Ερωτηθείς σχετικώς μετά την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης πάντως, ο πρόεδρος του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείου Λάρισας Ιωάννης Κόνσουλας, είπε ότι «με το αίσθημα της ευθύνης που επιβάλλουν οι περιστάσεις, ο Σύλλογός μας δεν θα επιτρέψει, ούτε θα υποβοηθήσει την επιδιωκόμενη από αυτοαποκαλούμενους προστάτες των συμφερόντων της συμβολαιογραφίας παρέκταση της τοπικής αρμοδιότητας των συμβολαιογράφων».

Δεν θα το αποτρέψει αυτό, συνέχισε περαιτέρω, δηλώνοντας ταυτόχρονα προς πάσα κατεύθυνση ότι θα συνεχίσει την έντιμη προσπάθειά του μέσα από δημοκρατικές και μόνο συλλογικές διαδικασίες, για τη τελική δικαίωση του μέχρι σήμερα αγώνα μας, με σκοπό την προάσπιση των συμφερόντων της συμβολαιογραφίας και του συμβολαιογράφου ως δημόσιου λειτουργού, άρρηκτα συνδεδεμένου με το κοινωνικό σύνολο.

Συνεχίζουν τον αγώνα οι συλλογικότητες

Με αφορμή την ανακοίνωση αναστολής της αποχής των συμβολαιογράφων από την πραγματοποίηση ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, το μέλος της συλλογικότητας Στέκι Αλληλεγγύης για Όλους, Γιάννης Μπάλλας, επισήμανε ότι τα κινήματα συνεχίζουν τον αγώνα τους.

«Θα είμαστε παντού οπουδήποτε γίνονται πλειστηριασμοί. Θα είμαστε έξω από συμβολαιογραφεία ώστε να μην εκπλειστηριάζεται η λαϊκή περιουσία. Θα είμαστε παρόντες στις εξώσεις που θα δημιουργηθούν», ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου