ΤΟΠΙΚΑ

Τρία νέα ασθενοφόρα στο ΕΚΑΒ Βόλου

τρία-νέα-ασθενοφόρα-στο-εκαβ-βόλου-69274

Τη δέσμευση ότι θα καλυφθούν άμεσα δύο θέσεις στο ΕΚΑΒ Βόλου και άλλες δύο στο Κέντρο Υγείας Σκιάθου αντίστοιχα ενόψει του Πάσχα και του καλοκαιριού, ανέλαβε χθες η διευθύντρια του ΕΚΑΒ Θεσσαλίας κ. Βασιλική Αυγέρη, που επισκέφτηκε τον Βόλο για την παραλαβή των νέων ασθενοφόρων, από τη δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος».

Χθες το ΕΚΑΒ Βόλου παρέλαβε τρία νέα ασθενοφόρα, το ένα είναι 4Χ4, και μία κινητή μονάδα, ανανεώνοντας έτσι τον στόλο των οχημάτων κατά 50%, όπως ειπώθηκε από την κ. Αυγέρη.

Η διευθύντρια του ΕΚΑΒ Θεσσαλίας, εξήρε το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» για τη μεγάλη δωρεά, υπογραμμίζοντας: «Μπορούμε έτσι να προσφέρουμε προνοσοκομειακή ιατρική και ασφάλεια τους πολίτες» ενώ παράλληλα πρόσθεσε ότι μέχρι τέλος του 2018 το ΕΚΑΒ Θεσσαλίας θα ενισχυθεί περαιτέρω, αφού αναμένεται η ολοκλήρωση του διαγωνισμού της Περιφέρειας Θεσσαλίας, μέσω του οποίου θα παραληφθούν άλλα 13 ασθενοφόρα.

Μιλώντας για το ανθρώπινο δυναμικό, η διευθύντρια του ΕΚΑΒ Θεσσαλίας παραδέχτηκε πως το προσωπικό που καλύπτει τις ανάγκες της υπηρεσίας στον Βόλο λειτουργεί οριακά, υπογράμμισε ωστόσο ότι τρέχει προκήρυξη για την πρόσληψη δύο ατόμων για τον Βόλο και δύο ατόμων για τη Σκιάθο. «Αν δεν ολοκληρωθεί η διαδικασία μέχρι τις αρχές του καλοκαιριού, θα καλύψουμε τις θέσεις με μετακινήσεις από άλλες περιοχές», σημείωσε η ίδια.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων στο ΕΚΑΒ Βόλου, Παναγιώτης Δαρειώτης, επισήμανε: «Είναι ουσιαστικό να έχουμε ασφαλή αυτοκίνητα, γιατί το εργαλείο του διασώστη είναι το αυτοκίνητο. Το 2004 είχαν έλθει 10 ασθενοφόρα, τώρα παραλάβαμε τέσσερα, και αν έλθουν άλλα τέσσερα, συν τη μονάδα που πήραμε το 2009, θα είμαστε πλήρεις», δήλωσε ο πρόεδρος των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου