ΤΟΠΙΚΑ

Τίμησε τους ήρωες του΄21 η «Κιβωτός του Κόσμου» του Βόλου

τίμησε-τους-ήρωες-του΄21-η-κιβωτός-του-71926

Με χαρά, καμάρι, γεμάτα εθνική υπερηφάνεια, τρία παιδιά-μαθητές σχολείων του Βόλου που φιλοξενούνται στην «Κιβωτό του Κόσμου», κατέθεσαν χθες το δικό τους στεφάνι στο μνημείο Ηρώων στην παραλία του Βόλου, αποτίνοντας φόρο τιμής στους Ηρωες της Επανάστασης του 1821.

«Τα παιδιά το χάρηκαν πραγματικά πολύ. Ενιωσαν υπερηφάνεια», σχολίασε η κοινωνική λειτουργός – υπεύθυνη της δομής, Κατερίνα Μαρτίνη.

Η κατάθεση στεφάνων από την «Κιβωτό του Κόσμου» με αυτόνομη παρουσία στη χθεσινή επετειακή εκδήλωση, σηματοδοτεί το άνοιγμα της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης στην τοπική κοινωνία για την ανάδειξη της μεγάλης της προσφοράς.

Ωστόσο, αύριο, στην παρέλαση, τα παιδιά της «Κιβωτού του Βόλου» θα παρελάσουν μαζί με τους συμμαθητές τους με τα σχολεία τους.

Αίτημα της οργάνωσης προς τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, που έχει την ευθύνη της διοργάνωσης της παρέλασης, για να παρελάσουν ξεχωριστά ως τμήμα, ενώπιον των επισήμων, απορρίφθηκε για να εξεταστεί για επόμενη χρονιά. Πληροφορίες αναφέρουν ότι θα πρέπει πρώτα να διερευνηθεί το νομικό πλαίσιο περί «έκθεσης ανηλίκων» και να αποφευχθεί τυχόν στιγματισμός των παιδιών.

Ετσι η «Κιβωτός» επανήλθε στη Διεύθυνση με δεύτερο αίτημα, για να κάνει τουλάχιστον αυτόνομα κατάθεση στεφάνων, και το αίτημα έγινε αποδεκτό, δεδομένου ότι παρόντες ήταν οι μαθητές και ορισμένοι εκπρόσωποι φορέων.

Σημειώνεται ότι σε άλλες πόλεις, η «Κιβωτός του Κόσμου» παρελαύνει αυτόνομα.

Σήμερα, στη δομή φιλοξενούνται συνολικά 30 ορφανά και εγκαταλελειμμένα παιδιά, ηλικίας από 5 έως 17 ετών, στη συντριπτική τους πλειοψηφία ελληνόπουλα, αλλά και τέσσερα αλλοδαπά.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου