ΤΟΠΙΚΑ

34 επιπλέον θέσεις πρυμνοδέτησης σκαφών στην κεντρική προβλήτα

34-επιπλέον-θέσεις-πρυμνοδέτησης-σκαφώ-73502

Στα πλαίσια της ορθολογικής διευθέτησης των χώρων και των χρήσεων των προβλητών του λιμένα Βόλου, η ΟΛΒ Α.Ε. αποφάσισε και πραγματοποίησε την μετακίνηση των μεγάλων επαγγελματικών αλιευτικών σκαφών από τη δυτική πλευρά της Κεντρικής Προβλήτας στο λιμενίσκο Τελωνείου.

Με τον τρόπο αυτό εξοικονομήθηκε χώρος για την πρυμνοδέτηση περισσότερων επαγγελματικών τουριστικών σκαφών (επιπλέον 34 θέσεις) και παράλληλα δημιουργήθηκε ένας ενιαίος χώρος περιλαμβανομένων και των ήδη 103 θέσεων στη δυτική πλευρά της προκυμαίας της οδού Αργοναυτών για τον ελλιμενισμό τουριστικών σκαφών. Με την κίνηση αυτή ικανοποιήθηκαν και τα αιτήματα που υπήρχαν σε εκκρεμότητα για τον ελλιμενισμό επαγγελματικών, τουριστικών σκαφών.

Παράλληλα τοποθετήθηκαν 3 νέες παροχές νερού και ρεύματος (pillars) για την εξυπηρέτηση των νέων θέσεων για τα τουριστικά σκάφη και πραγματοποιήθηκαν οι ανάλογες εργασίες για τη σύνδεσή τους στα δίκτυα.

Συγχρόνως τοποθετήθηκαν στο λιμενίσκο τελωνείου 4 νέες παροχές ύδατος/ρεύματος (pillars) για την εξυπηρέτηση των αναγκών των μεγάλων επαγγελματικών αλιευτικών σκαφών που μεταφέρθηκαν εκεί.

Επειδή τελευταία είχαν παρατηρηθεί στο χώρο αυτό περιπτώσεις άτακτης εναπόθεσης αλιευτικών διχτυών, εργαλείων και άλλων πραγμάτων με συνέπεια να δημιουργείται δυσκολία στη διακίνηση οχημάτων σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης (όπως π.χ. ασθενοφόρο, πυροσβεστικό, περιπολικό), αλλά και εικόνα μη ευταξίας, η ΟΛΒ Α.Ε. σε συνεργασία με τους επαγγελματίες αλιείς προχώρησε σ’ έναν πρώτο εκκαθαρισμό της προβλήτας.

Σε συνεργασία με τη Λιμενική Αρχή Βόλου λαμβάνονται τα κατάλληλα μέτρα ώστε όλοι οι χρήστες να μεριμνούν για την τήρηση της καθαριότητας των χώρων των προβλητών και την αποτροπή φαινομένων που υποβιβάζουν την εικόνα του λιμανιού.

Με όλα τα παραπάνω το σύνολο της δυνατότητας ελλιμενισμού σκαφών όλων των τύπων ανέρχεται σε περίπου αριθμό 250.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου