ΤΟΠΙΚΑ

Γέφυρες ελληνογαλλικής φιλίας

γέφυρες-ελληνογαλλικής-φιλίας-74600

Ενθουσιασμένοι δηλώνουν από τη φιλοξενία, τις φυσικές ομορφιές, τις τοπικές γεύσεις και τα παραδοσιακά προϊόντα, τα μέλη της πολυμελούς γαλλικής ομάδας που πραγματοποιούν επίσκεψη στη Μαγνησία, με πρωτοβουλία της «Μαγνήτων Κιβωτού».

Η αποστολή αποτελείται από 40 μαθητές και τέσσερις καθηγητές του Λυκείου Funay Hélène Boucher από το Le Mans της Γαλλίας, πόλη με την οποία είναι αδελφοποιημένος ο Βόλος, επί σειρά ετών.

Η περιήγηση των Γάλλων επισκεπτών περιλαμβάνει πολλούς σταθμούς, προκειμένου να αποκομίσουν ολοκληρωμένη εικόνα για την περιοχή, τον τουρισμό και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του Βόλου και της Μαγνησίας γενικότερα.

Η Γαλλική αποστολή επισκέφτηκε, μεταξύ άλλων, το Συνεδριακό της Μητρόπολης, αναπτύχθηκε εγκάρδια συνομιλία με τον Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο για διάφορα ζητήματα, και οι δύο πλευρές αντάλλαξαν απόψεις για θέματα Ορθοδοξίας, το μεταναστευτικό και την ανεργία.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης περιλαμβάνει πολλές ενδιαφέρουσες ενότητες, μεταξύ των οποίων σημαντική θέση κατέχουν ο τουρισμός, η παραγωγική διαδικασία και τα τοπικά προϊόντα. Στο πλαίσιο αυτό, προγραμματίζονται επισκέψεις σε ξενοδοχεία, αξιοθέατα αλλά και επιχειρήσεις της περιοχής μας, που αναπτύσσουν σημαντική δραστηριότητα.

Επιστέγασμα της επίσκεψής τους στη Μαγνησία θα αποτελέσει η ανταλλαγή εμπειριών και γεύσεων, που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα 26 Μαρτίου στην αίθουσα ΚΧ 1948, με τη συμμετοχή σπουδαστών του Θεσσαλικού ΙΕΚ. Συγκεκριμένα, στις 6 το απόγευμα οι δύο ομάδες θα παρασκευάσουν γαστρονομικές δημιουργίες με γαλλικό και τοπικό άρωμα, αντίστοιχα, και η δράση θα κλείσει στις 8 το βράδυ της ίδιας μέρας, στον ίδιο χώρο, με τη συμμετοχή όσων συνέβαλαν στο πρόγραμμα φιλοξενίας.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου