ΤΟΠΙΚΑ

Καταδίκη 40χρονου Βολιώτη για επεισόδιο έξω από παιδικό σταθμό

καταδίκη-40χρονου-βολιώτη-για-επεισόδι-74757

Ποινή φυλάκισης 12 μηνών με τριετή αναστολή επέβαλε χθες το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε 40χρονο Βολιώτη, o οποίος κατηγορείται ότι ξυλοκόπησε τον κουνιάδο του έξω από παιδικό σταθμό στον Βόλο, όταν προσπάθησε να τον αποτρέψει να πάρει το παιδί του.

Ο κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος για σωματική βλάβη, απειλή και εξύβριση για το επεισόδιο που συνέβη τον Ιούνιο του 2016.

Απολογούμενος στο δικαστήριο, ισχυρίστηκε ότι το επεισόδιο αφορούσε σε συμπλοκή, θέλοντας έτσι να υποστηρίξει ότι από θέση άμυνας βρέθηκε στη θέση να χτυπάει με τα χέρια του και τα πόδια τον 45χρονο πρώην κουνιάδο του.

Ο 45χρονος είχε τραυματιστεί σοβαρά και είχε νοσηλευτεί στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου τέσσερις μέρες.

Το δικαστήριο καταδίκασε τον κατηγορούμενο, ενώ έκρινε ένοχο τον συγκατηγορούμενό του, τον πατέρα του, που ήταν παρών στο επεισόδιο, αλλά όπως προέκυψε από την ακροαματική διαδικασία δεν αναμείχθηκε.

Επισημαίνεται ότι η αρχική κατηγορία ήταν ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη, απειλή και εξύβριση, αλλά μετατράπηκε σε σωματική βλάβη, απειλή και εξύβριση.

Καταδικαστικές αποφάσεις εξέδωσε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου και για δύο διαφορετικές υποθέσεις παραβάσεως της νομοθεσίας περί πνευματικών δικαιωμάτων. Δύο Βολιώτισσες επιχειρηματίες κρίθηκαν ένοχες και καταδικάστηκαν σε ποινές φυλάκισης ενός έτους και χρηματική ποινή 2.900 ευρώ, εφέσιμες.

Κ. Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου