ΤΟΠΙΚΑ

Κατά της ιδιωτικοποίησης του νερού η Ενωση Εργαζομένων -Καταναλωτών Βόλου

κατά-της-ιδιωτικοποίησης-του-νερού-η-ε-74792

Με αφορμή τη σημερινή παγκόσμια ημέρα νερού, η Ενωση Εργαζομένων – Καταναλωτών Βόλου με ανακοίνωσή της παροτρύνει τους εργαζόμενους-καταναλωτές να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην ιδιωτικοποίηση του νερού και στον νόμο που ψηφίστηκε στη Βουλή, βάσει του οποίου πρόκειται να συσταθεί η Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας Α.Ε., η οποία θα κληθεί να αναλάβει την πώληση ή αξιοποίηση μεγάλων Δημοσίων Επιχειρήσεων και Οργανισμών (ΔΕΚΟ), μεταξύ των οποίων και η ΕΥΔΑΠ.

«Η μεθόδευση της αποκρατικοποίησης της ΕΥΔΑΠ», επισημαίνεται στην ανακοίνωση, «θα έχει ως συνέπεια την εμπορική εκμετάλλευση του νερού από ιδιωτική πρωτοβουλία, με άμεσο στόχο το κέρδος και φυσικά την απώλεια του δημόσιου χαρακτήρα που έχει έως σήμερα.

Θα πρέπει όλοι να εκφράσουμε την αντίθεσή μας σε αυτές τις ενέργειες. Το νερό είναι πηγή ζωής και αγαθό, το οποίο θα πρέπει όλοι να μάθουμε να σεβόμαστε. Ως εκ τούτου, δεν θα πρέπει ούτε να το κατασπαταλούμε αφειδώς αλλά ούτε και να επιτρέπουμε το ξεπούλημά του. Είναι ένα «δώρο» της φύσης στον άνθρωπο, στο οποίο όλοι έχουμε δικαίωμα, και έτσι θα πρέπει να παραμείνει», υπογραμμίζεται επίσης στην ανακοίνωση, και παρατίθενται τα τηλέφωνα που μπορούν να απευθύνονται οι καταναλωτές, όπως την Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας στο τηλ 210-8817730 και την Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Βόλου στο τηλ.2421024735.

Η Ένωση Εργαζόμενων – Καταναλωτών Βόλου, στην ίδια ανακοίνωση που υπογράφεται από τον πρόεδρο κ. Βασίλη Χαλαστάρα, επισημαίνει επίσης πως «πρέπει να τεθεί ως προτεραιότητα διεθνών και εθνικών φορέων η καταπολέμηση του φαινομένου αυτού και η βελτίωση της ποιότητας ζωής του πληθυσμού, ιδιαιτέρως των αναπτυσσόμενων χωρών, καθώς είναι αδιανόητο εν έτει 2018, να φανταστούμε τη ζωή ενός ανθρώπου χωρίς αποχετευτικό σύστημα, πόσο μάλλον χωρίς πόσιμο νερό, και καταλήγει προβλέποντας πως η Ελλάδα βρίσκεται μέσα στις 32 χώρες, που έως το 2040 φέρεται να αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα έλλειψης νερού.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου