ΤΟΠΙΚΑ

Στο Πάσχα οι ελπίδες της αγοράς

στο-πάσχα-οι-ελπίδες-της-αγοράς-75750

Σε… αναμονή για την εορταστική περίοδο του Πάσχα βρίσκεται η εμπορική αγορά του Βόλου, η οποία είδε τους δύο πρώτους μήνες να φεύγουν με μηδενικά έσοδα στα ταμεία της, και τώρα βλέπει και τον Μάρτη να κινείται το ίδιο υποτονικά, παρά τον σύμμαχο καιρό.

Οι υποχρεώσεις του εμπορικού κόσμου έχουν συσσωρευτεί. Το 2017 άφησε απώλειες ύψους 30%, και το 2018 δεν ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς. «Ελπίζουμε την εορταστική περίοδο να αντιστραφεί το κλίμα. Το πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου δεν έχει δείξει κανένα σημάδι ανάκαμψης», λέει ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου και Νέας Ιωνίας Αποστόλης Οντόπουλος.

Η εμπορική αφορά έχει αρχίσει και ανανεώσει τα εμπορεύματά της. «Ο εμπορικός κόσμος παραλαμβάνει τις καινούργιες παραγγελίες του και στρέφει τις ελπίδες του στο Πάσχα. Υπάρχουν αρκετοί εμπορικοί κλάδοι, όπως τα καταστήματα με είδη ένδυσης και υπόδησης, που δουλεύουν στις γιορτινές μέρες της Λαμπρής», είπε ο ίδιος.

Το πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου συνεχίζεται η υποτονική κίνηση που καταγράφεται από την αρχή του έτους στην εμπορική αγορά. «Η ρευστότητα είναι πολύ χαμηλή και το καταναλωτικό ενδιαφέρον είναι μικρό, καθώς δεν υπάρχουν χρήματα. Ελπίζουμε πραγματικά να γυρίσει η κατάσταση, καθώς σε διαφορετική περίπτωση μετά τις γιορτές θα υπάρξουν λουκέτα», πρόσθεσε ο ίδιος.

Εξάλλου, οι ανακατατάξεις στον εμπορικό κόσμο συνεχίζονται. Καταστήματα μεταφέρονται σε διαφορετικά σημεία αναζητώντας χαμηλότερα ενοίκια. «Τα έξοδα λειτουργίας είναι δυσβάσταχτα», επισήμανε ο κ. Οντόπουλος, ο οποίος υπογράμμισε ότι δυστυχώς, παρά την κρίση και τις αντικειμενικές δυσκολίες που υπάρχουν στο εμπόριο, το παραεμπόριο συνεχίζει να ανθεί.

«Το συναντά κανείς στην πόλη σε κάθε γωνιά, ενώ οι έλεγχοι γίνονται στα μαγαζιά. Οι ελεγκτικές αρχές, την ώρα που μεταβαίνουν σε κάποιο κατάστημα για να κάνουν έλεγχο, περνούν μπροστά από παράνομους πάγκους και τους προσπερνούν, ενώ στα εμπορικά καταστήματα εξαντλούν την αυστηρότητά τους», κατέληξε.

Το πασχαλινό ωράριο

Εορταστικούς ρυθμούς θα πιάσει από την Κυριακή 1η Απριλίου 2018 η εμπορική αγορά, και από την Τρίτη 10 Απριλίου θα συνεχίζει με το θερινό ωράριο λειτουργίας της.

Την Κυριακή των Βαΐων (1η Απριλίου 2018) τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά από τις 11 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα, ενώ από τη Μ. Δευτέρα έως τη Μ. Πέμπτη από τις 9 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι, και από τις 5.30 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ. Τη Μ. Παρασκευή τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά από τη 1 το μεσημέρι έως και τις 8 το βράδυ, ενώ το Μ. Σάββατο από τις 9 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι. Κυριακή του Πάσχα και Δευτέρα του Πάσχα η αγορά θα είναι κλειστή.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου