ΤΟΠΙΚΑ

Στις Βρυξέλλες ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας

στις-βρυξέλλες-ο-περιφερειάρχης-θεσσ-75880

Στις εργασίες της 128ης Συνόδου Ολομέλειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών, που θα πραγματοποιηθεί στις 22 και 23 Μαρτίου 2018, στο Ημικύκλιο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, θα συμμετέχει ο Πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος, Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός.

Στην ημερήσια διάταξη της διήμερης συνόδου της ολομέλειας βρίσκονται, η συζήτηση για την ένταξη των μεταναστών και την κοινωνική συνοχή, με κύριο ομιλητή τον Δημήτρη Αβραμόπουλο Επίτροπο αρμόδιο για τη Μετανάστευση, η Ευρωπαϊκή Διεύρυνση με κύριο ομιλητή τον Johannes Hahn Επίτροπο για την Ευρωπαϊκή Πολιτική Γειτονίας και τις διαπραγματεύσεις για την διεύρυνση, ενώ θα γίνει συζήτηση και για το επόμενο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο. Ο κ. Κ. Αγοραστός συμμετέχει στις παραπάνω εργασίες ως ομιλητής.

Παράλληλα ο Περιφερειάρχης θα συμμετάσχει στην Ευρωπαϊκή εκδήλωση για τα προϊόντα ποιότητας και προέλευσης του Συνδέσμου Ευρωπαϊκών Περιφερειών για τα Προϊόντα Προέλευσης (AREPO). Η εκδήλωση διοργανώνεται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού σχεδίου AGROSMART coop «Χώρος για την ολοκλήρωση, την ανταγωνιστικότητα και την ευφυή οικονομική ανάπτυξη των συνεταιρισμών γεωργικών ειδών διατροφής στις αγροτικές περιοχές SUDOE», ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα που συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Interreg Sudoe, το οποίο στοχεύει στην άμβλυνση των μειονεκτημάτων των περιοχών της υπαίθρου που ανήκουν στην Sudoe και να προωθήσουν την ανάπτυξή τους μέσω της στήριξης των γεωργικών συνεταιρισμών τους.

Κατά τη διάρκεια της μετάβασής του στις Βρυξέλλες ο κ. Αγοραστός είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει εφ’ όλης της ύλης με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη, με τον οποίο συνταξίδευαν στο αεροπλάνο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου