ΤΟΠΙΚΑ

Ανάσα για τους εννέα επικουρικούς γιατρούς του ΕΣΠΑ

ανάσα-για-τους-εννέα-επικουρικούς-για-76030

«Ανάσα» για τους εννιά επικουρικούς γιατρούς του Νοσοκομείου Βόλου που απασχολούνταν μέσω ΕΣΠΑ. Με έγγραφο που έφτασε χθες στο Αχιλλοπούλειο, το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι παρατείνονται οι συμβάσεις τους έως τις 31 Ιανουαρίου 2019. Έτσι θα μπορούν να συνεχίσουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους απρόσκοπτα στις κλινικές στις οποίες εργάζονται μέχρι σήμερα.

Οι συγκεκριμένοι επικουρικοί γιατροί καλύπτουν ζωτικές ανάγκες στο Αχιλλοπούλειο σε τμήματα, όπως το Οφθαλμολογικό, η ΩΡΛ, η Καρδιολογική, η Παιδιατρική, το Τμήμα Νεφρού, η Ορθοπεδική και η Παθολογική.

Από τα τέλη Μαρτίου μέχρι τον ερχόμενο Σεπτέμβριο έληγαν οι συμβάσεις των περισσοτέρων. Αν αποχωρούσαν, σε πολλές κλινικές -ενόψει μάλιστα καλοκαιριού- θα δημιουργούνταν σοβαρό πρόβλημα. Η παράταση, όπως είναι φυσικό, έρχεται την κατάλληλη στιγμή, προκειμένου οι γιατροί να συνεχίσουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους.

Να σημειωθεί, ότι με βάση τις επίσημες καταγραφές υπάρχουν στα νοσοκομεία 6.000 κενές θέσεις ειδικευμένων γιατρών, που και αυτές δεν θεωρούνται πλέον επαρκείς για να καλύψουν τις ανάγκες, εξαιτίας των αλλεπάλληλων συνταξιοδοτήσεων.

Η Ενωση Νοσοκομειακών Γιατρών Μαγνησίας (ΕΙΝΚΥΜ) εδώ και καιρό έχει ζητήσει να μπει τέλος στη εργασιακή ομηρία και να μην απολυθεί κανείς συνάδελφος επικουρικός γιατρός. Το μέλλον ωστόσο των εννέα είναι πλέον κάτι παραπάνω από αβέβαιο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου