ΤΟΠΙΚΑ

Η Πρέσβης της Σλοβακίας στο Επιμελητήριο

η-πρέσβης-της-σλοβακίας-στο-επιμελητή-76105

Διαβεβαιώσεις για ανάπτυξη των σχέσεων με απώτερο στόχο ακόμη και την υλοποίηση επενδυτικών προτάσεων που θα δεχθούν από πλευράς της Ελλάδας έδωσε στη συνάντηση που είχε το μεσημέρι της Τετάρτης 21 Μαρτίου η Πρέσβης της Σλοβακίας Iveta Hricova με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Μαγνησίας κ. Αριστοτέλη Μπασδάνη.

Όπως σημείωσε η Πρέσβης, στις 6 Μαρτίου Έλληνες και Σλοβάκοι επιχειρηματίες υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας με την Ένωση Επιμελητηρίων Σλοβακίας, ως μία έναρξη επιχειρηματικής συνεργασίας των δύο πλευρών.

Ο κ. Μπασδάνης από την πλευρά του θέλησε να εξετάσει το ενδιαφέρον της άλλης πλευράς, για τον τουρισμό, όπου έγινε ειδική αναφορά για τα αεροδρόμια της Ν. Αγχιάλου και της Σκιάθου, αλλά και την εξαγωγή καινοτόμων τοπικών προϊόντων στον χώρο των τροφίμων.

Η Πρέσβης ζήτησε περαιτέρω πληροφόρηση για τα δύο αεροδρόμια, το Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου, ενώ ζήτησε να μάθει και για πιθανά σχέδια ιδιωτικοποίησης σε επίπεδο Μαγνησίας.

Σε μία προφορική «περιήγηση» στο Νομό ο κ. Μπασδάνης εξήγησε στην κ. Hricova ότι επενδυτικές προοπτικές μπορούν να υπάρξουν και για το λιμάνι του Βόλου –κάτι που ήδη έχει εξεταστεί σε κυβερνητικό επίπεδο- , αλλά και για την περίπτωση των Β. Σποράδων.

Παράλληλα, οι δύο πλευρές, μετά από πρόταση του κ. Μπασδάνη εξέτασαν το ενδεχόμενο ευρείας συνάντησης σε επίπεδο Περιφέρειας Θεσσαλίας με την συμμετοχή και των τεσσάρων Επιμελητηρίων.

Η εγκάρδια συνάντηση ολοκληρώθηκε με την πρόσκληση του κ. Μπασδάνη στην Πρέσβη για 14 και 15 Απριλίου που θα πραγματοποιηθεί το Κονσέρτο του Lincoln Center σε Μαγνησία και Μετέωρα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου