ΤΟΠΙΚΑ

Αντάλλαξαν πυρά Στάχτου – Καρυδάκη

αντάλλαξαν-πυρά-στάχτου-καρυδάκη-76252

Από την ανταλλαγή πυρών μεταξύ της προέδρου Θάλειας Στάχτου και της γραμματέας Εύης Καρυδάκη σημαδεύτηκε η χθεσινή εκλογοαπολογιστική συνέλευση του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας, που επίσης χαρακτηρίστηκε από τη μικρή συμμετοχή των εργαζομένων στις διαδικασίες, πριν την προσέλευση στις κάλπες για την εκλογή της νέας διοίκησης.

Στη διάρκεια των εργασιών της συνέλευσης κατατέθηκε αίτημα για την κάθοδο στις κάλπες με ενιαίο ψηφοδέλτιο.

Κατά τον απολογισμό της τριετούς θητείας, η πρόεδρος Θάλεια Στάχτου μίλησε για μία κολασμένη τριετία, με δικαστήρια, μηνύσεις και καλλιέργεια κλίματος εκφοβισμού των εργαζομένων από τις δημοτικές αρχές Βόλου και Αλμυρού.

Ωστόσο, όπως τόνισε, οι εργαζόμενοι όχι μόνο δεν κάμφθηκαν αγωνιστικά αλλά συνέχισαν και πέτυχαν την υπογραφή συλλογικής σύμβασης, την οικονομική τακτοποίηση των οφειλών στους σχολικούς φύλακες, τη μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου για τους συμβασιούχους του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ. Η ίδια αναφέρθηκε και στην καταβολή σε χρήμα του γάλακτος και των ειδών ατομικής προστασίας στους εργαζόμενους, ενημερώνοντας ότι στις 26 ή 27 του μήνα θα καταβληθούν τα χρήματα για το γάλα του 2012.

Στη διάρκεια του απολογισμού της, η κ. Στάχτου επιτέθηκε εναντίον της Εύης Καρυδάκη, χαρακτηρίζοντάς τη μελανό σημείο στον αγώνα κατά της αξιολόγησης, ενώ την έψεξε ότι ήταν υπεύθυνη για τις αντιξοότητες που συνάντησαν οι εργαζόμενοι στις αγωνιστικές τους κινητοποιήσεις. Μάλιστα άφησε αιχμές και για τη διπλή ιδιότητα της κ. Καρυδάκη, ως γραμματέας του συλλόγου και πρόεδρος του συνδικάτου εργαζομένων ΟΤΑ. «Κανείς δεν μπορεί να πατά σε δύο βάρκες», είπε χαρακτηριστικά.

«Ο απολογισμός της προέδρου είναι ξεπατίκωμα της εισήγησης της ΔΑΣ», αντέδρασε η κ. Καρυδάκη, αφήνοντας αιχμές κατά της κ. Στάχτου, ότι επιχειρεί να οικειοποιηθεί τους αγώνες της παράταξης για την καταβολή του γάλακτος στους εργαζομένους αλλά και για τη μετατροπή των συμβάσεων των εργαζομένων στο ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ σε αορίστου χρόνου. «Οσο και να θέλει να κάνει το μαύρο άσπρο, οι εργαζόμενοι γνωρίζουν την αλήθεια. Για το γάλα, το ένταλμα από τον επίτροπο έχει φθάσει από χθες και στις 27 του μήνα, οι εργαζόμενοι θα πληρωθούν για το γάλα όλου του 2012 και για το 7μηνο του 2013 οι σχολικοί φύλακες», είπε.

Η ίδια αναφέρθηκε στον αγώνα της ΔΑΣ για τους σχολικούς φύλακες προκειμένου να τους καταβληθούν τα οφειλόμενα και να απαλλαγούν από τους τόκους που τους επιβλήθηκαν από ένα λάθος της μισθοδοσίας. Αφησε αιχμές κατά όσων «μιλούσαν με αντιδημάρχους, όταν η ΔΑΣ ξεκίνησε και μάτωσε δίνοντας τον αγώνα για το γάλα των εργαζομένων. Προσπαθούν να καπελώσουν τον αγώνα της ΔΑΣ. Εχετε όμως και νου και γνώση», είπε χαρακτηριστικά ψέγοντας την πλειοψηφία ότι βάζει πλάτη στις πολιτικές που εφαρμόζονται σε βάρος των εργαζομένων. Η ίδια άφησε αιχμές και για την οικονομική διαχείριση, μιλώντας για «καταβολή μεροκάματου σε ημέρα απεργίας, σε εργαζόμενους που δεν απείργησαν, για στήσιμο προεκλογικής μπίζνας με τη συνδρομή των 2,5 ευρώ και για διοργάνωση χορού με απευθείας αναθέσεις αντί με λήψη προσφορών».

Εργαζόμενοι αντέδρασαν στις διενέξεις, υποστηρίζοντας ότι «όπλο» των εργαζομένων είναι η ενότητα, ενώ ο κ. Αποστόλης Τζουρβατζής υποστήριξε ότι η λύση είναι το ενιαίο ψηφοδέλτιο. «Θα πρέπει να μας προβληματίσει η συμμετοχή. Από τα 1.400 μέλη σήμερα δεν συμμετέχουν στην κορυφαία διαδικασία ούτε 100 άτομα. Οσο παραμένουμε σε παρατάξεις και κόντρες που εξελίσσονται προσωπικές, θα είμαστε όλο και λιγότεροι. Μας διχάζουν τα δύο ψηφοδέλτια», είπε και ζήτησε την κάθοδο στις εκλογές με ενιαίο ψηφοδέλτιο.

Σημειώνεται ότι οι εκλογές για την ανάδειξη της νέας διοίκησης του συλλόγου θα γίνουν το διάστημα από 26 έως 30 Μαρτίου. Στις 26, 27 και 28 Μαρτίου θα ψηφίσουν οι εργαζόμενοι στους δήμους των Βορείων Σποράδων, Νοτίου Πηλίου, Ζαγοράς – Μουρεσίου και Αλμυρού, στις 29 Μαρτίου η κάλπη θα βρίσκεται σε Ρήγα Φεραίο και Δήμο Βόλου, και στις 30 Μαρτίου στον Βόλο.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου