ΤΟΠΙΚΑ

Αντιρατσιστικό δρώμενο στην πλατεία Αγίου Νικολάου

αντιρατσιστικό-δρώμενο-στην-πλατεία-77373

Με αφορμή την αυριανή Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού, το Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης (Π.Τ.Π.Ε.) του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας οργανώνει, όπως κάθε χρόνο, αντιρατσιστικές δράσεις. Οι φετινές είναι αφιερωμένες στον Σύριο ποιητή Μοχάμεντ Μπασίρ Αλ Ανί, ο οποίος εκτελέστηκε μαζί με τον γιο του τον Μάρτιο του 2016 από το ΙSIS.

Περιλαμβάνουν ανοιχτό αντιρατσιστικό δρώμενο στην πλατεία Αγίου Νικολάου, καθώς και μια σειρά ραδιοφωνικών εκπομπών με αντιρατσιστικό περιεχόμενο σε συνεργασία με την ΕΡΑ Βόλου.

Το αντιρατσιστικό δρώμενο θα γίνει αύριο, Τετάρτη, στις 13.30, και συμμετέχουν φοιτήτριες και διδάσκουσες του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, φοιτητές του προγράμματος Erasmus, νέοι από τον Ξενώνα Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων Αιτούντων Άσυλο της κοινωνικής οργάνωσης «Άρσις», νέοι από το πρόγραμμα του ΚΕΘΕΑ «Πιλότος» του Βόλου, καθώς και η ομάδα κρουστών «Καρακατού». Το δρώμενο οργανώνεται με την επίβλεψη των διδασκόντων Κώστα Μάγου, Μαρίας Τσουβαλά, Τασούλας Τσιλιμένη και Μάγδας Βίτσου.

Στο μεταξύ ξεκίνησαν από χθες οι ραδιοφωνικές εκπομπές φοιτητών του Παιδαγωγικού Τμήματος Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο πλαίσιο του μαθήματος «Σχεδιασμός, οργάνωση και αξιολόγηση διαπολιτισμικών δράσεων». Οι εκπομπές μεταδίδονται από τη ραδιοσυχνότητα της ΕΡΤ Βόλου (FM 100.7 και 101.2) καθώς και μέσω του διαδικτύου (http://webradio.ert.gr/volos/).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου