Στο επίκεντρο η σεξουαλικότητα στην εφηβεία

Τελευταία ενημέρωση: 2018-03-20, 16:38:26
Στο επίκεντρο η σεξουαλικότητα στην εφηβεία

Με ιδιαίτερα μεγάλη συμμετοχή αλλά και με ενδιαφέρον από την πλευρά των παρευρισκομένων πραγματοποιήθηκε στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Βόλου, προχθές το απόγευμα, η ειδική ενημερωτική εκδήλωση για τη σεξουαλική υγεία και τη σεξουαλική αγωγή στην εφηβεία.  

Ο κ. Δημήτρης Τσουκάλης, ψυχολόγος παιδιών και εφήβων, υποψήφιος διδάκτωρ ΑΠΘ, παρουσίασε δεδομένα τα οποία αφορούν στη σωστή αντιμετώπιση - απάντηση ερωτημάτων που προκύπτουν στις οικογενειακές σχέσεις, αναφορικά με τις σεξουαλικές αναζητήσεις των εφήβων.  Εξήγησε τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να αντιμετωπίζονται συγκεκριμένες διαπιστώσεις των γονέων, αλλά και από την άλλη πλευρά, πώς μπορούν οι έφηβοι να αποκτήσουν την εμπιστοσύνη των γονέων τους, ώστε να συζητήσουν τις σεξουαλικές τους αναζητήσεις. 

Η κ. Νέλη Τσοπουρίδου ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια Msc στην προσωπική συμβουλευτική και ψυχοθεραπεία, εξήγησε με εύγλωττο τρόπο τι συμβαίνει στην «έκρηξη» της εφηβείας και πώς συμπεριφέρονται αντίστοιχα αγόρια και κορίτσια. Παράλληλα, εξήγησε τις διαφορές που υπάρχουν στη σεξουαλική ωρίμανση, ανάλογα με την ηλικία των δύο φύλων.  

Ο κ. Μιλτιάδης Λασκαρίδης μαιευτήρας-γυναικολόγος, αναφέρθηκε κατά κύριο λόγο στα προβλήματα που προκύπτουν από μη σωστές πρακτικές υγιεινής, αλλά και στον τρόπο αντιμετώπισης, διαφόρων γυναικολογικών και άλλων προβλημάτων, ενώ ακολούθησε διάλογος, για διάφορα ζητήματα που αφορούν στους εφήβους.

Σημειώνεται ότι την ευθύνη της διοργάνωσης, είχαν το Κοινωνικό Φροντιστήριο Βόλου, η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Βόλου και ο Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
8
+
3
=