ΤΟΠΙΚΑ

Μέτωπο κατά της σωματεμπορίας

μέτωπο-κατά-της-σωματεμπορίας-78046

Πρωτοβουλίες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τη σωματεμπορία υλοποιούνται στη Μαγνησία, που αποτελεί «πέρασμα» νεαρών κοριτσιών κυρίως κατά τη θερινή περίοδο, ενώ στο μεταξύ έχουν καταγραφεί περισσότερες από 500 κλήσεις στη διάρκεια του χρόνου, στη γραμμή 1109, η οποία είναι διαθέσιμη σε όσους θέλουν να λάβουν πληροφορίες ή να καταγγείλουν περιστατικό trafficking.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Τα παραπάνω υπογραμμίστηκαν στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε χθες σε αίθουσα του «Ξενία» από την Οργάνωση Α21, υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος και Αλμυρού, και με την υποστήριξη του Γραφείου του Εθνικού Εισηγητή για την Καταπολέμηση της Εμπορίας Ανθρώπων.

Σημαντικό χαρακτηρίστηκε το γεγονός ότι η τοπική Εκκλησία στηρίζει την προσπάθεια ενημέρωσης, με στόχο την εξάλειψη της σωματεμπορίας. Όπως δήλωσε σχετικά ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος: «Η προσπάθεια του Α21 έχει ως στόχο να αναδείξει τι σημαίνει να εκμεταλλεύονται οι άνθρωποι τους ανθρώπους και πόσο συγκλονιστικό είναι, ιδιαίτερα για τις γυναίκες, σε μια εποχή που ελπίζαμε ότι θα είχαμε αντιμετωπίσει προβλήματα εκμετάλλευσης ανθρώπων». Ο κ. Ιγνάτιος εξέφρασε την ελπίδα ότι «η πρωτοβουλία αυτή θα συμβάλει ώστε να σταματήσει η εμπορία του ανθρωπίνου σώματος. Ηδη έχουμε δώσει την αιγίδα μας σε αυτή την προσπάθεια, έχουμε διαθέσει τα μέσα που έχει η Εκκλησία και πιστεύουμε στην ενημέρωση, την οποία θα στηρίξουμε, για να ενημερωθούν ακόμη περισσότεροι άνθρωποι».

Επαγγελματίες κοινωνικών υπηρεσιών, εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης και των σωμάτων ασφαλείας, παρακολούθησαν με ενδιαφέρον τη χθεσινή εκδήλωση που μετέφερε στο ευρύ κοινό τις σκοτεινές παραμέτρους της σωματεμπορίας, που αποτελεί μάστιγα για χιλιάδες γυναίκες, οι οποίες προέρχονται από χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ αλλά και της Αφρικής.

Ομιλήτριες ήταν η Λητώ Καραγκούνη, υπεύθυνη προγραμμάτων ενημέρωσης της Α21, η Μαρίνα Ντονοπούλου, διευθύντρια της Α21 στην Ελλάδα, η Νίκη Ηλιού, υπεύθυνη της γραμμής πληροφόρησης για την εμπορία ανθρώπων και η Στεφανία Τουφεξή, υπεύθυνη των προγραμμάτων αρωγής και προστασίας της Α21.

Οι εισηγήτριες της ενημερωτικής εκδήλωσης τόνισαν ότι βασικός στόχος της προσπάθειας είναι «να ενεργοποιήσει τους ανθρώπους, προκειμένου να αναλάβουν δράση, ο καθένας στον τομέα του».

Στη χθεσινή εκδήλωση παραβρέθηκαν εκπρόσωποι της Μητρόπολης Δημητριάδος, της Αστυνομίας, η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη, η αντιδήμαρχος Βόλου Νατάσα Μορφογιάννη, εκπρόσωποι συλλόγων, φορέων και αρκετοί ευαισθητοποιημένοι Βολιώτες.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου